Digidexo.com

Bowen Teknikken for Fibromyalgi

Fibromyalgi er en smertefull kronisk tilstand som påvirker to prosent av verdens befolkning. I tillegg til konstante smerter i rygg, bein, armer, mage, føtter og hals, de som lider av fibromyalgi også oppleve trøtthet, kvalme, gangvansker og tap av søvn. Bowen Teknikken er en alternativ behandling som innebærer bruk av lette berøringer som ligner på massasje for å redusere smerte og hjelpe folk fungere normalt i løpet av dagen.

Bowen Teknikken

Bowen Teknikken er utviklet av Thomas Bowen, en holistisk terapeut, brukes til å behandle smerte og ubehag forårsaket av ryggsmerter, skuldersmerter, belastningsskader og kroniske sykdommer som fibromyalgi.

I likhet med massasje, Bowen Teknikken involverer en rekke små bevegelser ved hjelp av fingrene på deler av kroppen som er i smerte. Lette berøringer blir brukt til å hjelpe kroppen gjenkjenne og reparere smertefulle områder som ømme muskler og sener.

Bowen terapitimer er planlagt ukentlig, og varer vanligvis ca 45 minutter. Korte pauser er tatt i mellom for å tillate kroppen til å slappe av før nye områder blir berørt.

Fibromyalgi Behandling

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som påvirker muskler og sener i kroppen. Normalt når kroppen opplever traumer, kjemikalier sendt til smertereseptorer i hjernen som tvinger musklene til kontrakt. Følelsen av smerte som følger er hjernens måte å fortelle deg at kroppen din har blitt skadet.

For de med fibromyalgi, sendes meldinger for ofte noe som fører til konstant muskelsammentrekninger, selv om kroppen ikke har pådratt seg en skade. Disse sammentrekningene forårsake smerte. Smertereseptorer bli "programmert" til å stadig trekke sammen musklene. Ømme flekker på kroppen som viser smerte inkluderer nakke, skuldre, kalver musklene i ben, armer og knær.

Bowen Teknikken har blitt brukt til å behandle smertefulle symptomer på fibromyalgi. Pasienter har rapportert en reduksjon i smerte etter å ha gjennomgått behandling. Bowen Teknikken har hjulpet folk sove mer tungt gjennom natten, redusert konstant smerte i visse områder, redusert tretthet og har gitt økt avslapning av muskler og sener.

Ved lett berøring berørte musklene, er nye meldinger sendes til hjernen som forteller musklene til å slappe av som fører til en reduksjon i smerte.

Bowen Teknikken Utøvere

Velg en sertifisert Bowen Teknikken utøveren med minst tre års praktisk erfaring. De som har gjennomført nødvendig opplæring vil være i stand til effektivt å fokusere utelukkende på områder av kroppen som trenger behandling, slik at hver økt er gunstig for pasienten.

Profesjonelle Bowen Teknikken utøvere har fullført nivå 3 og nivå 4 repetisjonskurs for å opprettholde sin sertifisering. Besøk bowendirectory.com å finne en sertifisert utøver nær deg å lære mer om behandling for fibromyalgi.