Digidexo.com

En-EL9 oppladbare Li-Ion batteri Informasjon

En-EL9 oppladbare Li-ion-batterier er i høy etterspørsel på grunn av den økende populariteten til digitale kameraer. De er også brukt i flere elektroniske forbrukerprodukter. Disse avanserte batterier er produsert og markedsført av Nikon og bruk lithium-teknologi. Det er et høykapasitetsbatteri som er kompatibel med Nikon D40 og Nikon D40x SLR digitale kameraer. Du kan ta opptil 480 bilder med en enkelt opplading.

Basic Beskrivelse

Li-ion (eller lithium-ion) batterier er oppladbare. Litium ioner vandrer fra den negative til den positive elektroden under utladning og vice versa når de lades. Disse batteriene er også kalt sekundære batterier eller batterier som deres elektrokjemiske reaksjoner er reversible. De er favoritter for luftfart, militær og elektriske kjøretøy programmer.

Fordeler

En-EL9 oppladbare batterier mister sin kostnad veldig sakte når den ikke er i bruk. Andre fordeler ved batteriene er: gode energi-til-vekt-forhold og holdbarhet; lav pris; sin miljøvennlighet; og deres sikkerhet.

Komponenter

Li-ion batterier består av tre hovedkomponenter. Anoden er vanligvis laget av grafitt, katoden er laget av litium koboltoksyd eller litium jernfosfat, og at elektrolytten består av dietylkarbonat eller etylen-karbonat som inneholder komplekser av litium-ioner. Litium-ioner beveger seg fra anoden til katoden under utladning. Strømningen reverseres under lading.

Andre funksjoner

Nanoteknologi har nylig gjort en revolusjonerende forbedring i ytelsen til Li-ion batteri. Partikkeldensitet har blitt redusert 100 ganger, noe som øker overflatearealet av katoden. Dette forsterker den spenning, kapasitet, holdbarhet og sikkerhet for batterier fremstilt med tradisjonell teknologi. Som fremme i nanoteknologi fortsetter, er større effektivitet forutsett i Li-ion-batterier.

Batterilevetid

Hvor lenge batteriet vil drive enhetene dine avhenger av hvordan du bruker den. Disse batteriene skal aldri fullly utladet; utlading utover en grense som spesifisert av produsenten vil føre til forringelse av batteriet.

Forholdsregler

Disse batteriene er veldig trygt å bruke, men visse forholdsregler bør tas ved håndtering av dem. For eksempel, hvis de blir utsatt for direkte sollys i lengre perioder eller holdes under høye temperaturer de kan ta fyr eller eksplodere.