Digidexo.com

Hvordan virker en Vitamin C-mangel forårsake forstoppelse?

Hvordan en Vitamin C-mangel forårsaker forstoppelse

Vitamin C er ikke naturlig generert av det menneskelige legeme, slik at ikke forbruker nok av det kan føre til smertefulle lidelser slik som forstoppelse. Videre er det et vannløselig vitamin, noe som betyr at den oppløses i vann inn i blodet, slik at kroppen må inneholde nok vann til å behandle vitamin C. Vitamin C finnes i mange frukter og grønnsaker, blant annet appelsiner, brokkoli og paprika. Vitamin C interagerer også med en fiber kalt kitosan, bidrar det binde seg til matvarer fordøye i tarmkanalen, noe som gjør avføringen mykere og lettere å fjerne. I sum, hvis du ikke spiser nok vitamin C, er du frata deg av disse fordøyelses fordeler og kan til slutt bli forstoppet.

Vitamin C forening med andre næringsstoffer

En grunn til at forstoppelse ofte oppstår på grunn av en vitamin C-mangel er at vitamin C er ofte funnet i matvarer med høyt fiberantall. For eksempel appelsiner har vitamin C, så vel som høy fiber. Derfor, ikke spise høy-fiber matvarer bidrar ofte til forstoppelse, fordi fiber er en naturlig rensemiddel i tarmkanalen og presser ut avføring kroppen. I tillegg er Vitamin C også funnet i hydra matvarer, noe som betyr at en vitamin C mangel er ledsaget av dehydratisering som bare forverrer forstoppelse.

Hvordan Vitamin C kan behandle forstoppelse

Akkurat som en vitamin C-mangel kan føre til forstoppelse, forbruker mer mengder av vitamin C kan behandle forstoppelse. En person som lider av forstoppelse kan finne lindring gjennom vitamin C, ved å spise mer frukt og grønnsaker inneholder vitamin C og drikke rikelig med vann, slik at vitamin C kan ordentlig oppløses. Du kan også ta en vitamin C supplement eller et multivitamin som inneholder vitamin C, med 1000 mg vitamin C er standard daglige beløpet. Det er imidlertid viktig ikke å forbruke for mye vitamin C, da dette kan føre til altfor myk avføring, inkludert diaré.