Digidexo.com

Slik håndterer vekt hos barn

Slik håndterer vekt hos barn


Barn som sliter med vektøkning møte alvorlige helseproblemer som type II diabetes, søvnapné, fedme og høyt blodtrykk. Hvis du er kjent med hvordan du kan håndtere ditt barns vekt, kan du hjelpe ham å overvinne denne utfordringen. Å gjøre noen endringer kan gjøre en betydelig forskjell. Oppmuntrende sunne matvaner ikke bare holder barnets vekt ned, men kan også føre til et liv med sunne valg.

Slik håndterer vekt hos barn

•  Kreve at barnet spiser frokost hver morgen. Barn som hopper over frokosten en tendens til å gjøre mer småspising i løpet av dagen, noe som fører til vektøkning. Forbered en frokost som inneholder minst tre av de fem mat grupper. Hold hele korn korn pakker og frokost barer på hånden til frokost som må spises på farten.

Bli kvitt junk food og erstatte den med sunn snacks. Eliminer alle sukkerholdige drikker, kjeks, kaker og godteri og erstatte dem med frukt, nøtter, korn og streng ost. Når du gjør unna med usunn snacks, er barn igjen med bare sunne alternativer.

Pack sunne lunsjer som representerer næringspyramiden. Skolemat kan ikke alltid ta de sunneste valgene. Den enkleste måten å overvåke inntak er å pakke en lunsj som inkluderer en servering fra hver del av maten guide pyramide. Godbiter som cookies eller cupcakes bør pakkes kun ved spesielle anledninger.

Motvirke spise foran fjernsynet. Krev at måltider spises ved bordet som en familie. Å spise måltider sammen oppfordrer til samtale, som også oppfordrer barna til å spise saktere. Spise sakte forhindrer overspising ved at den gir hjernen en sjanse til å fange opp med magen aktivitet.

Øk barnets fysiske aktivitet. Barn bør bruke minst en time per dag engasjert i en fysisk aktivitet. Oppmuntre ungdommer til å engasjere seg i en sport som de liker mest. Gi yngre barn med leker som oppmuntrer bevegelse som baller, hoppe tau og sykler.

Sett en sengetid. Mangel på søvn kan føre til en mangel på konsentrasjon og vektøkning. Sett et tidspunkt som gjør det mulig for barn å sove i minst 10 timer hver natt.

Still et godt eksempel ved å følge retningslinjene som du har satt for dine barn. Barna vil lære å speile din oppførsel så vel som dine matvaner. Vise dem at du følger guiden som du setter for dem vil bidra til å forsterke viktigheten av å spise sunt valg.