Digidexo.com

Helse Fordeler med Yoga

Generell oversikt

Yoga er en form for fysisk trening som består av ulike positurer som bygger muskelstyrke og utholdenhet. Yoga oppsto i India som en måte å disiplinere sinnet og kroppen, og til slutt vunnet popularitet over hele den vestlige verden som en effektiv metode for å trene og holde seg i form. Praksisen med yoga presenterer mange psykiske fordeler så vel som fysisk. Tradisjonelt yoga utøvere i India støttet seg på trening for å hjelpe dem å oppnå Moksha, en type åndelig og mental opplysning.

Fysiske fordeler

Yoga har mange fysiske fordeler, blant annet fleksibilitet, styrke, muskel tone, smerte forebygging og bedre pust. De ulike positurer med yoga er svært krevende, og over tid føre til økt fleksibilitet i alle musklene i kroppen. Flertallet av yoga utgjør etterspørselen at kroppen støtte sin egen vekt for lange perioder av gangen, noe som resulterer i økt styrke i mage, ben, rygg, bryst og arm muskler. Yoga hjelper form lange og magre muskler, noe som resulterer i synlig muskeltonus. Praksisen med yoga fremmer også bedre pustevaner, noe som resulterer i dypere pust som styrker lungene. Til slutt, yoga hjelpemidler også i smerte forebygging i ryggen ved å øke en persons fleksibilitet og generell styrke. Alle disse forhold også resultere i å fremme bedre helse.

Mentale fordeler

De psykiske fordelene med yoga inkluderer stress reduksjon og en generell følelse av ro. Yoga involverer mange meditasjonsteknikker som bidrar til å bringe en viss ro til sinnet. Denne beroligende effekt også fremmer større konsentrasjon. Videre rolige meditative teknikker for yoga bidrar sterkt til stress relief. Den store konsentrasjonen som er nødvendig for å utføre de fleste av yoga er flott for lindrende stress ved å hjelpe personen glemme tidligere problemer og stressfremkallende daglige bekymringer.