Digidexo.com

Hvordan hjelpe en Senior Citizen komme ut av sengen

Hvordan hjelpe en Senior Citizen komme ut av sengen


Hjelpe seniorer komme ut av sengen er en viktig del av deres daglige rutine, men kan være direkte utfordrende for deres omsorgspersoner. Pensjonist daglige helse kan svinge uten advarsel på måter som krever ekstra forholdsregel. Det er også det viktigste å huske din egen sikkerhet som en omsorgsperson. Ifølge Andi Sadowski i sykehjem bladet "66 prosent av alle skader påført av hjelpepleiere og 59 prosent av skader påført av RNS var [tilbake] stammer og forstuinger."

Bruksanvisning

•  Sjekk hans generelle tilstand før du forsøker å hjelpe en senior ut av sengen. Sørg for at han ser ut til å være i sin faste helsetilstand. Hvis han har ligget flat og er vanligvis ambulerende når han kommer ut av sengen, la ham sitte på kanten av sengen for en liten stund før du står. Denne handlingen bidrar til å hindre plutselige endringer i blodtrykk som kan føre ham til å besvime, og det gjør det også lettere for deg å få personen opp.

Stå rett foran der du vil at pasienten til å stå, vendt mot ham. Plasser føttene holdent på gulvet, om skuldrene 'bredde hverandre. Denne posisjonen setter føttene på hver side av pasientens føtter når han står og gir deg muligheten til å flytte en av bena under pasientens kropp hvis han begynner å falle. Hvis han overfører direkte inn i en stol fra sengen, plasserer stolen så nær sengen som du kan, men tillate deg selv rom for å manøvrere.

Har pasienten tak på armene like over albuene eller selv holde din brystkasse. Ikke la henne å holde på halsen. På samme måte bør du støtte henne på de samme stedene. Oppmuntre henne til å begynne å skyve seg fra sengen til en stående posisjon som du stødig henne og gi hjelp.

Enkel pasienten sakte inn i en stående posisjon. Når du er sikker på at han er stødig på føttene, kan du gjenoppta bevegelse. Hvis han kommer umiddelbart til en stol, beveger selv svakt i retning av stolen, slik at plass for ham å bevege seg mot den. Hvis det trenges ytterligere tiltak for å nå stolen, sakte veilede ham der.

Drei pasientens posisjon slik at hun er klar til å sitte i stolen. Veilede henne i stolen ved å holde henne på livet mens hun holder på albuene.

Tips og advarsler

  • Få hjelp hvis du trenger det. Tenk eldre persons vekt og evne til å hjelpe deg. Hvis hun er tung eller helt immobile, bør du alltid få en annen person til å hjelpe deg. Ikke prøv å løfte noen av deg selv under disse omstendighetene.
  • Vurdere overførings hjelpemidler. Mange typer hjelpemidler finnes for overføring av mennesker ut av sengen. En trapes går over lengden på sengen og har en bar dingler fra det for pasienter å gripe inn slik at de kan trekke seg oppreist. Denne posisjonen gjør det enklere for dem å scoot eller pivot til kanten av senga. Ganglag belter er bra for å gi en trygg kontaktpunkt for å holde skrøpelige pasienter, men du bør aldri forsøke å bruke dem for å trekke en person oppreist i stående stilling.