Digidexo.com

Rat Poison & Coumadin

Rat Poison & Coumadin


Ifølge Institute of Traditional Medicine nettside, har warfarin blitt brukt som rottegift siden kort tid etter andre verdenskrig. Karl Paul Link på Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), som er tilknyttet University of Wisconsin, oppdaget kumarin, et stoff som hindrer blodet fra clotting, som er grunnlaget for både tynnere markedsført under navnet Coumadin og warfarin. Det opprinnelige navnet warfarin er en hyllest til Wisconsin Alumni gruppen som finansierte den innledende forskning og holdt de opprinnelige patenter.

Utvikling

Warfarin ble utviklet fra bortskjemte søt kløver høyet. Det var kjent at i noen tilfeller bortskjemt hay føre til husdyr dødsfall på grunn av blødninger. Forskere ved University of Wisconsin forsøkt å avle fram en søt kløver plante som ikke ville føre til blødninger i husdyr som forbrukes noen bortskjemte fôr laget av anlegget. Denne forskningen isolert dicoumarol som ble patentert som en anti-koagulant i 1941. Den ble videreutviklet og syntetisert som warfarin i 1948.

Tidlige bruksområder

Warfarin ble opprinnelig brukt som rottegift og ble raskt den mest brukte gnagergift i verden. Ifølge Institute of Traditional Medicine, en 1951 selvmordsforsøk hendelsen hvor en person fortært en stor dose av warfarin, men utvinnes føre til forskning om bruk av warfarin hos mennesker. De første menneskelige bruk av warfarin, kalt Coumadin når det brukes i mennesker, var i 1954 da president Dwight Eisenhower ble behandlet med den etter en 1955 hjerteinfarkt.

Slik fungerer det

Warfarin forstyrrer virkningen av vitamin K, et stoff som fremmer blodpropp, slik det fungerer i kroppen. Det forstyrrer også en rekke proteiner som produseres av leveren som også spiller en rolle i blodlevring. I gnagere denne mangelen på blodpropp forårsaker dødelig indre blødninger. Hos mennesker, med kontrollerte doser og blodtesting, er reduksjonen i blodlevring funksjonen reduserer muligheten for noen medisinske tilstander.

Vanlige betingelser

Coumadin brukes ofte hos pasienter med risiko for plager forårsaket av overdreven blodpropp. Disse inkluderer slag, hjerteinfarkt og blodpropp. Det er vanligvis seponeres midlertidig før en eventuell operasjon av frykt for ukontrollert blødning.

Behandling Protocol

Coumadin er kun tilgjengelig ved resept og er sterkt regulert. Blodprøver vil bli utført for å bestemme den "pro tid" eller protrombin-tid. Denne testen avgjør blodets tendens til å koagulere og angis i sekunder. Doser blir justert for å oppnå den ideelle pro tid. Hyppige tester er nøkkelen til en vellykket behandling protokollen.