Digidexo.com

Hvordan bytte til en lav GI Diet

Det er mange grunner til at du bytter til en lav glykemisk indeks (GI) kan være gunstig. Kontrollere diabetes eller prediabetes er en grunn til at noen mennesker gjør bryteren. Ifølge WebMD, "høy glykemisk indeks mat generelt gjør blodsukkernivået høyere." De peker også på at folk som bruker mat som er lav på glykemisk indeks har lavere nivåer av kroppsfett. Enten du prøver å kontrollere diabetes eller bare for å gå ned i vekt, kan en lav GI diett hjelpe deg i din innsats. Gjør bryteren kan være tøft i starten, men når du blir vant til å spise mat som er lav på glykemisk indeks, vil du finne at sunn mat er enkelt.

Hvordan bytte til en lav GI Diet

eliminere alle kilder til åpen sukker fra kostholdet ditt. Dette inkluderer kaker, donuts, godteri, søte frokostblandinger og annen mat som har sukker lagt til den. Sukker er en av de høyeste GI matvarer du kan konsumere. Du vil også legge merke til at raffinert mat som hvitt brød, kjeks og potetgull er også høyt på glykemisk indeks. Jo høyere en mat er på indeksen, jo raskere vil det påvirke blodsukkeret. Målet med en lav GI diett er å holde blodsukkernivået relativt lav og stabil.

Lær glykemisk indeks verdier av vanlige matvarer. Det er mange bøker og nettsteder hvor du kan finne glykemisk indeks av ulike matvarer. Sett en liste over mat du spiser og deres glykemisk verdi på kjøleskapet for rask referanse.

Fjern eller kutte ned på matvarer som har en høy GI verdi, slik som hvite poteter, hvit ris og hvitt brød. (Med mindre det er blomkål, dersom en matvare er hvit, har du sannsynligvis bør ikke spise det på en lav GI diett.) Ifølge Harvard School of Public Health, "lettfordøyelige karbohydrater fra hvitt brød, hvit ris, kaker, sugared brus, og andre svært bearbeidet mat kan bidra til vektøkning, forstyrre vekttap og fremme diabetes og hjertesykdommer. " Du vil ikke ønske å eliminere korn helt, selv om de er relativt høy på glykemisk indeks. God helse krever et balansert kosthold. I stedet spiser hele korn --- siden de er mindre bearbeidet, de tar lengre tid å fordøye, noe som gjør dem en lavere GI mat.

Spis mer protein og grønne grønnsaker, som begge er lavt på glykemisk indeks. Grønnsaker som grønne bønner, spinat, squash og sopp er "gratis" mat når du følger en lav GI diett.

Eksperimenter med nye måter å tilberede mat. Det er lettere å bytte til et sunnere kosthold dersom de nye sunne matvarer du spiser smaker godt. Se inn nye måter å tilberede mat, som for eksempel grilling av kjøtt og grønnsaker, lage din egen wok og legge scrumptious kombinasjoner av urter og krydder for å piffe opp smaken uten å legge sukker.