Digidexo.com

Komplikasjoner av Acid Reflux

Acid reflux eller gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), er en form for vedvarende og alvorlig halsbrann som rammer mellom 5 og 7 prosent av befolkningen, ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser. Mens halsbrann er vanlig og forekommer ukentlig i opp til 19,8 prosent av befolkningen, er sure oppstøt mer alvorlige, og kan føre til komplikasjoner. Det kan påvirke menn, kvinner og barn, og behandlinger kan innebære medikamentell behandling eller livsstil modifisering.

Øsofagitt

En mulig komplikasjon av acid reflux er øsofagitt. Når magen digests matvarer, en viss mengde syre kommer inn i spiserøret. Imidlertid, for personer med sure oppstøt, blir for mye syre i spiserøret. Ved foring av spiserøret blir gjentatte ganger utsatt for disse høye nivåer av syre, er det ute av stand til å håndtere den. Skade begynner å skje, noe som kan føre til erosjon eller sår i esophageal fôr. Denne tilstanden kalles øsofagitt og kan forårsake blødninger eller smerter.

Barretts øsofagus

Barretts øsofagus kan være en komplikasjon av pasienter som har kronisk acid reflux. Den kontinuerlige skade på spiserøret kan forårsake unormale forandringer i cellene på spiserøret. Disse unormale cellene begynner å ligne på cellene i tynntarmen. Denne tilstanden forekommer oftere hos menn da kvinner og generelt ikke skje før minst midten alder. I sjeldne tilfeller (ca. ett i 200), kan Barretts øsofagus føre til esophageal kreft.

Strikturer

Strikturer referere til en innsnevring eller en del av eller alt av spiserøret. Dette skjer når slimhinnen i spiserøret, skadet av syre, blir arrete. Den arrdannelse fører til spiserøret for å begrense, og mat og væske kan være ute av stand til å passere gjennom spiserøret til magen. Denne tilstanden blir vanligvis behandlet ved hjelp av et instrument for å utvide seg eller strekke livmorhalsen.

Esophageal Cancer

I sjeldne tilfeller kan acid reflux slutt føre til esophageal kreft. Kreften kan enten være skvamøs celle kreft, hvis det utvikler seg i slimhinnen i den øvre og midtre spiserøret, eller adrenocarcinoma hvis det begynner i den nedre delen av spiserøret. De fleste acid reflux-relatert kreft er adrencarcinomas. Dette kreft er vanligvis asymptomatiske inntil det er ganske avansert.

Behandlinger

Komplikasjoner fra acid reflux kan unngås ved å ta syreblokkerende medikamenter og / eller gjøre endringer i livsstil som reduserer mengden syre i magen. Dette kan inkludere å unngå sitrus mat, fet eller fet mat og andre svært sure matvarer. Fordi syre reflux er en vedvarende og kronisk tilstand, kan endringer i livsstil og / eller medikamentell behandling må være permanent.