Digidexo.com

Hvordan beregne Vedlikehold Kalorier

Mengden av vedlikeholds kalorier er kalorinivå som kreves for å opprettholde kroppens på en daglig basis i en fullstendig hviletilstand. Det er break-even nivå av kalorier, og ofte referert til som Basal Metabolic Rate (BMR). De viktigste faktorene for å bestemme en persons vedlikeholdskalorinivå er alder, vekt, høyde, kjønn og aktivitetsnivå. Å vite hvor mye kalorier som trengs for å opprettholde en person er den optimale utgangspunkt for å bestemme en diett hvis planer om å miste eller få vekt. BMR er bare en generell retningslinje, og kan ikke gjøre rede for genetisk makeup.

Hvordan beregne Vedlikehold Kalorier

•  Bestem din eksakte vekt og høyde. Denne informasjonen er viktig å beregne vedlikeholds kalorier, så bruk en skala og målebånd.

Multipliser høyden din i inches med 12,9 hvis du er mann, 4,7 hvis du er kvinne. Resultatet av denne ligningen er lik A.

Multipliser vekten din i pounds med 6,3 hvis du er mann, 4,3 hvis du er kvinne. Resultatet av denne ligningen er lik B.

Multipliser din alder med 6,8 hvis du er mann, 4,7 hvis du er kvinne. Resultatet av denne ligningen er lik C.

Bruk oppnådd i trinn 2-4 resultater i følgende regnestykke: A + B - C. Legg 66 til svaret hvis du er mann, hvis du er kvinne legge 65. Summen av denne ligningen er grunnlaget for ditt daglige kalori vedlikeholdsnivå.

Bestem type livsstil du leder; er du er for det meste stillesittende eller ekstremt aktiv? Hvis du er stillesittende, er multiplikatoren 20 prosent. Lett aktiv er 30 prosent, moderat aktiv er 40 prosent, og svært aktiv og svært aktive er 50 og 60 prosent, henholdsvis. Multipliser basen nummer oppnådd tidligere av andelen tilsvarer aktivitetsnivået ditt, ta produktet av ligningen og legge den til basen nummeret. Hvis for eksempel basenummeret oppnådd tidligere er 2,000 og du er moderat aktiv, vil du legge 2000 + 800 for å oppnå et kalorivedlikeholdsnivå på 2800 kalorier per dag.

Bruke break-even kalorinivå, hvis du er ute etter å sikkert og effektivt ned i vekt, kutte 500 kalorier ut av at daglig nivå for å oppnå et vekttap på omtrent ett pund per uke. Alternativt, hvis du er ute etter å få vekt, legger du til en ekstra 500 kalorier om dagen for å oppnå en vektøkning på omtrent ett pund per uke.

Hint

  • Hvis du begynner å gå ned i vekt eller opp i vekt, er det en god idé å omstille din caloric vedlikeholdsnivå for å gjenspeile den nye vekten.
  • Resultatene av denne ligningen er et grovt anslag. Disse beregningene er for bare for voksne over 18 år som alltid, ta kontakt med en lege før du drastisk endre et kosthold og ernæring plan for å sikre forsvarlig helse.