Digidexo.com

Hvor Ikke for å få vekt mens i en rullestol

Personer som befinner seg plutselig begrenset til en rullestol, enten permanent eller i en periode med rehabilitering, kan oppleve utallige fysiske og livsstilsendringer som kan føre til uønsket vektøkning. Med noen enkle fysisk aktivitet, nøye hensyn til kosthold og grunnleggende mental helse bevissthet, skjønt, rullestolbundne individer kan opprettholde en sunn vekt til tross for de fysiske begrensninger.

Se Diet

Etter rullestol innesperring, noen individer finner seg fortsatt gamle matvaner eller plukke opp nye, mindre sunne ernæringsmessige inntak. Slanking og vekttap eksperter på DietingStop.com påstå at overspising kan bidra mer til vektøkning enn redusert trening, så personer i rullestol skal betale forsiktig oppmerksomhet til hva slags mat de spiser og hvor mye de ingest. For å opprettholde en sunn vekt, bør personer som må forbli i en rullestol øke sitt inntak av sunn mat som grønnsaker og proteinrik kyllingbryst og samtidig redusere sitt inntak av søtsaker og høy-karbohydrat matvarer. Et stort inntak av vann er spesielt viktig, både for å opprettholde en sunn vekt og gjenoppbygge kroppens naturlige evner. For en idé om hvor mange kalorier å konsumere på en dag, bør rullestolbrukere vurdere å besøke en online kalori kalkulator som den som tilbys av FreeDieting å beregne sine presise daglige kalori behov (se lenke i Resource delen av denne artikkelen). Med denne informasjonen, kan en rullestolbruker justere sitt daglige inntak for å matche hans kalori behov og hindre uønsket vektøkning.

Få litt mosjon

Andre bare til kosthold, mosjon er en viktig bidragsyter til en persons generelle fysiske velvære. Selv om enkeltpersoner i rullestol kan føle seg altfor begrenset til å engasjere seg i anstrengende aktiviteter som aerobic trening eller vektløfting, en rekke rullestolbrukere bruke øvelsen og selv sport å opprettholde prime fysiske kroppen. Vekttap eksperter på DietingStop.com attestere at mange rullestolbrukere engasjere seg i lagidretter som tennis og Tae Kwon Do, og de som har venner i rullestol kan vurdere å bli med rullestolvennlige idrettslag som spiller basketball, racing, baseball og selv hockey. Rullestolbrukere som har bruk av armene kan også realisere betydelige fordeler ved å løfte vekter, som øvre kroppsvekt trening øker muskelmasse, øker kroppens evne til å forbrenne kalorier og forbedrer overkroppen styrke er nødvendig for å drive og kontrollere en manuelt drevet rullestol.

Unngå depresjon

Noen personer som nylig har blitt rullestol bundet kan finne seg selv slåss følelser av depresjon stammer fra livsstilsendring. Mens mange enkeltpersoner havnen den misforståelse at depresjon er rett og slett en følelse av tristhet, har sykdommen svært reelle fysiske røtter. Ifølge den mentale helse nettsiden HelpGuide.org, depresjon kan bremse kroppens metabolisme og endre kritiske kroppsfunksjoner for å resultere i signifikant vektøkning (eller, i noen tilfeller, vekttap). For å unngå vektøkning på grunn av depresjon etter inn en rullestol, bør enkeltpersoner opprettholde en regelmessig mosjon rutine og få så mye eksponering for naturlig sollys som mulig. Hvis det er nødvendig, enkeltpersoner som føler at de kan være med å kjempe depresjon bør oppsøke lege og vurdere reseptbelagte antidepressive medisiner.