Digidexo.com

Hvordan Stopp Mat Cravings ved røykeslutt

Hvordan Stopp Mat Cravings ved røykeslutt


Mat cravings og vektøkning er de største årsakene til eks-røykere tilbakefall. Kroppen renser og renser urenheter etter at du har sluttet å røyke, og dine sanser av lukt og smak retur. Du kan ønske mer mat fordi de er mer tiltalende, og din munn og hender er ikke leker med sigarett lenger. Disse er fysiske og psykiske abstinenssymptomer som til slutt forsvinner, vanligvis innen to måneder etter at du starter en sluttet fritt program. I mellomtiden kan du kjempe mot mat cravings, gå ned i vekt og sparke en vane for siste gang.

Hvordan Stopp Mat Cravings ved røykeslutt

Hvordan Stopp Mat Cravings ved røykeslutt

•  Spis rikelig med fiber. Fiber gjør kroppen din til å føle fyldigere raskere under måltidene, og holder deg mett lenger. Bytt ut raffinert sukker med frukt og hvitt brød med hel-hvete valg. Legg ekstra grønnsaker med dine måltider, erstatte poteter og stivelsesholdige grønnsaker med grønne bladrike mat. Sunnere mat utfylle din sunnere, tobakk-fri livsstil.

sove minst åtte timer hver natt. Sleeping mindre kan gjøre deg begjærer sukkerholdig mat etter at du slutter å røyke og tappe energi i løpet av dagen, noe som gjør at du forbrenner færre kalorier. Bruke naturlige metoder for å sovne og forbli sovende. Unngå å få opp midt på natten for en matbit.

Spis flere små måltider om dagen, i stedet for tre store måltider. Ikke hopp over noen måltider i løpet av dagen. Skipping måltider kan føre til at du overspiser til neste måltid, eller fylle opp på kalori-laden side retter i stedet for slankere delene av måltidet. Kroppen kompenserer for den hoppet over måltid tidligere på dagen.

Snack på fingermat mellom måltidene, og unngå mat med høyt innhold av karbohydrater. Sukker fører til humørsvingninger og raske endringer i energinivå. Energinivået topper etter å ha spist et karbohydratrikt måltid, men dips kort tid etterpå, og etterlater deg sulten før neste måltid. Prøv gulrot og stangselleri.

Unngå å spise når du er sint eller følelsesmessig. Finne sunne mestringsstrategier, som for eksempel å gå en tur eller deltar på en yogatime. Prøv en anger management klasse på ditt lokale community college, eller delta i en støttegruppe for røykere slik at du kan finne kreative måter å håndtere følelser som passer din personlighet eller livsstil.

Delta i regelmessig mosjon eller spille en sport. Kroppen produserer endorfiner når du trener, og slipper feel-good hormon i blodet. Disse hormonene også hemme mat cravings og brenne ekstra kalorier i løpet av dagen, noe som gjør det lettere å kompensere for en feil når du skli inn i en mat craving. Trening passer også inn i sunn diett du tar i bruk ved å slutte å røyke.

Hint

  • Gjør endringer i små skritt. For eksempel, i stedet for å gi inn en sjokolade craving, lover deg at du vil spise en appelsin med noen sjokoladebiter. På denne måten trenger du ikke føle fratatt, og du til slutt ta bedre langsiktige matvalg. Hold små Lollipop for bekjempelse av fysiske og psykiske abstinenssymptomer fra røyking. Selv om godteri inneholder sukker, kan man lollipop mellom måltidene kjempe mat cravings og gi deg noe å gjøre med hendene. Den søte og tangy smaken henger en stund, og manøvrere lollipop i hånden og munnen gir en erstatning for denne tilbaketrekning symptom.
  • Før du tar noen supplement, konsultere legen din dersom du blir behandlet for en medisinsk tilstand, eller dersom du er gravid eller ammende.