Digidexo.com

Hvordan kan jeg beregne Min BMI & My BMR?

Å vite din Body Mass Index (BMI) kan hjelpe deg å sørge for at vekten din er innenfor en sunn rekkevidde. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er BMI en effektiv måte å vurdere nivåer av kroppsfett når andre, mer presise målealternativer er ikke lett tilgjengelig. Basal metabolic rate (BMR) forteller deg hvor mange kalorier kroppen din trenger hver dag for å holde seg i live mens resten. Å vite din BMR kan hjelpe deg å regulere ditt daglige kaloriinntak for å opprettholde en sunn vekt.

Hvordan beregne din BMI

Beregn din BMI ved å dele vekten din i pounds av høyden din i inches kvadrat. Ta resultatet av regnestykket, og multipliserer det med 703 for å få din BMI. Hvis du bruker det metriske systemet, dele vekten i kilo med høyden din i meter kvadrat for å få din BMI. Ikke glem å konvertere din høyde til meter fra centimeter ved å dele din høyde i centimeter med 100. BMI beregninger er de samme uavhengig av alder eller kjønn.

Hvordan beregne din BMR

Konverter din vekt i pounds til kilo ved å dele vekten din i pounds med 2,2. Konverter din høyde i inches til centimeter ved å multiplisere høyden din i inches med 2,54.

Hvis du er mann, beregne din BMR ved hjelp av følgende formel: 66 + (13.7 x vekt i kilo) + (5 x høyden i centimeter) - (6,8 x alder i år).

Hvis du er kvinne, kan du beregne din BMR ved hjelp av denne formelen: 655 + (9,6 x vekt i kilo) + (1,8 x høyde i centimeter) - (4,7 x alder i år).

Ikke glem å utføre beregninger i parentesen først før du fullfører resten av regnestykket i ligningen.

Når du har din grunnleggende BMR, kan du beregne din gjennomsnittlige daglige kalori behov for å opprettholde din nåværende vekt ved å multiplisere din BMR med en endrings basert på ditt aktivitetsnivå.

Hvis du får lite eller ingen mosjon eller er sengeliggende, multiplisere din BMR med 1,2. Hvis du får lett trening én til tre dager i uken, multiplisere din BMR med 1.375. Hvis du deltar i moderat trening tre til fem dager i uken, multiplisere din BMR med 1.55. Svært aktive personer som deltar i kraftig mosjon seks til syv dager i uken bør mangedoble sine BMRs av 1.725. Profesjonelle idrettsutøvere og de som trener ekstremt vanskelig en-to ganger om dagen anses ekstra aktiv og bør mangedoble sine BMRs med 1,9.

Viktigheten av BMI og BMR Målinger

Ifølge CDC, en BMI mellom 18,5 og 24,9 regnes som normal. Hvis din BMI faller i dette området, fokusere på å spise sunt og vedlikeholde vekten din ved å multiplisere din BMR med aktiviteten modifier som best beskriver din fysiske aktivitet. Streber etter å forbruke kalorier du trenger hver dag for å opprettholde din nåværende vekt.

Hvis din BMI er under 18,5, anses du undervektig. Å være undervektig betyr ikke at du er frisk. Undervektige personer står overfor mange av de samme helsemessige problemer som overvekt og fedme enkeltpersoner står overfor. Rådfør deg med legen din for å utelukke eventuelle helsemessige problemer som kan være årsaken til at du mister vekt og snakke om måter å øke din vekt og kroppsfett til sunne nivåer.

Hvis du har en BMI mellom 25,0 og 29,9, blir du vurdert overvekt av CDC retningslinjer. Selv om BMI er ikke alltid pålitelig i tilfeller av idrettsutøvere og tungt muskuløse mennesker, sjekk med legen din for å sørge for at vekten din er ikke å sette deg i fare for helseproblemer.

En BMI på 30,0 eller høyere indikerer fedme ifølge CDC retningslinjer. Se legen din for å tenke ut en diett og mosjon plan som vil hjelpe deg å miste vekt og redusere risikoen for hjertesykdom, diabetes og andre sykdommer. For å gå ned i vekt, må du inntar færre kalorier enn din BMR multiplisert med din aktivitet modifier. Du kan også øke aktivitetsnivået til å brenne flere kalorier enn du forbruker.