Digidexo.com

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Hepatitt C er en alvorlig sykdom i leveren forårsaket av eksponering for hepatitt C-viruset, eller HCV. Det er oftest overført gjennom eksponering for infisert blod, men kan også overføres ved seksuell kontakt. Det er ingen vaksine for hepatitt C, og det er den mest alvorlige av de hepatittvirus. Hvis du tror du har blitt utsatt for hepatitt C-viruset, er testing viktig, ettersom symptomene er ikke alltid tydelig og kan ta år å utvikle. Hvis din lege utfører blodprøver for hepatitt C-viruset, kan du lese resultatene ved å følge disse trinnene.

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Finn testresultatene for din anti-HCV test, noen ganger kalt EIA test. Dette er vanligvis den første i en serie av blodprøver utføres når hepatitt C er mistenkt. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Hvis resultatet er positivt, betyr det at man har utviklet antistoffer for å bekjempe den hepatitt-virus, som et resultat av tidligere eksponering for viruset. Hvis resultatet er negativt, har du ingen immunitet mot sykdommen og er utsatt for å bli smittet hvis de blir utsatt.

Hvis din lege har bestilt en HCV RIBA test, finn disse resultatene. Denne testen blir utført som reaksjon på en positiv anti-HCV test. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Et positivt resultat indikerer at du har vært utsatt for hepatitt C-viruset og har utviklet antistoffer som en konsekvens. Hvis resultatet er negativt, har du ikke vært utsatt for hepatitt C, heller ikke du har antistoffer for å bekjempe sykdommen.

Finn resultatet av ditt HCV RNA (ribonukleinsyre) test, hvis beordret av legen din. Denne testen kan identifisere om du har en aktiv hepatitt C-infeksjon i kroppen din. Denne testen er noen ganger kalt en kvalitativ HCV RNA og vil indikere et positivt eller negativt resultat. Hvis resultatet er positivt eller oppdaget, så HCV-viruset er funnet, og du har en gjeldende pågående kronisk hepatitt C-infeksjon. Hvis resultatet er negativt, er du fri fra HCV sykdom.

Finn testresultatene for din hepatitt C virusmengde eller kvantitativ HCV test. Denne testen er utført hvis du har en aktiv HCV-infeksjon for å måle antall viruspartikler i blodet ditt. Det er spesielt nyttig i vurderingen av kroppens respons på behandling for hepatitt C. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Hvis resultatet er positivt, vil det være en rekke av viruspartikler som er angitt i internasjonale enheter per milliliter blod (IU / ml). Jo høyere tall, jo større mengden av virus som sirkulerer i kroppen din. Hvis resultatet er negativt eller ikke oppdages, betyr det at kroppen din reagerer på vellykket behandling og lite eller ingen virus sirkulerer.

Gjennomgå resultater for HCV viral genotype test. Denne testen er bestilt, vanligvis før behandlingen starter, for å avgjøre hvilken av de seks mulige genotypene din HCV er. Finn din resulterer genotype som angitt. Det vil bli identifisert som et tall fra 1 til 6. Bestemme genotype er nyttig i å forutsi lengden på behandlingen og sjansene for å lykkes med behandlingen. Den vanligste er genotype 1 og ikke responderer på behandling samt genotype 2 og 3, selv etter lang tids behandling på 48 uker. Forstå at den vanligste lengden av behandlingen er 24 uker for genotyper 2,3,4,5 og 6.

Hint

  • Normale laboratorieverdier kan variere litt mellom anlegg. Pass på å sjekke med laboratoriet utfører testene for informasjon om sine normale verdiområder.