Digidexo.com

Er Tap eller regnvann Bedre for planter?

Planter trenger vann for å spire, vokse og blomstre i fullverdige sunne organismer. Vann gir dem med mineraler også. Minst regnvann gjør. Men regnvann kan ikke være tilgjengelig hele året. Vann fra springen, på den annen side, kan bare gi gale ioner til plantene. Så det er veldig viktig å nøye veie begge alternativene før du bestemmer hvilken som er best for plantene dine.

Regnvann Fordeler

Regnvann er naturligvis tilgjengelig og dermed er en enkel måte å vanne plantene. Videre har regnvann en masse oppløst nitrogen i den. Nitrogen er et meget viktig mineral for planter, fordi det er involvert i mange fysiologiske prosesser i anlegget. Nitrogen kommer inn regndråper i atmosfæren hver gang lyn sears gjennom luft og vann damp. Lightning bevirker en reaksjon av nitrogen med vann, noe som resulterer i en svak syre. Dette er meget viktig for planter, fordi de ikke kan ta nitrogen fra luft, men er avhengig av jordsmonnet.

Regnvann Down Side

Senere tids økning i luftforurensning og klimagasser kan tilskrives sur nedbør. Sur nedbør har en lav pH-nivå, som er skadelig for planter. De fleste planter kan ikke tåle en slik endring i pH-verdien av vannet. Dessuten kan du aldri helt avhengig av regnvann for å opprettholde en sunn vekst av plantene dine, siden for at du ville ha til å samle regnvann og høste den for flerårig bruk. Det ville være upraktisk.

Vann fra springen Urenheter

Noen gartnere si vann fra springen er bra fordi det er renset for bruk i hjemmet. Ifølge talsmenn for vann fra springen, hvis vi kan drikke det, bør det være trygt for planter også. Sannheten er at vann fra springen gjennomgår kjemisk behandling, noe som reduserer dens pH-nivåer og øker også natrium og klor konsentrasjon. De høye nivåene av disse ionene er skadelige for planter, fordi de reduserer nivåene av andre mineraler i anlegg vaskulære systemer.

Andre valg

Regnvann er ikke alltid så nyttig for planter, og er ikke tilgjengelig hele tiden. Derfor må du alternative kilder for å sikre sunn vekst av planter. Hvis du har tilgang til destillert eller omvendt osmose vann, kan du vanne plantene med vann fra disse kildene. Vann renset i disse prosessene er ren og nærende til plantene.

Endelige dommen

Det kan være ingen rett eller galt valg her. Det du må vurdere er som kilde til vann vil være mest gunstig for plantene. Med dette i tankene, oftest regnvann kan være nok - tross alt, regnskogene er helt avhengige av regn. I tilfelle må du bruke vann fra springen, er en måte å redusere de negative effektene for å holde det over natten slik at ioner for å slå seg ned og noen av kjemikalier til å fordampe.