Digidexo.com

Ørebetennelse hos barn

Øret infeksjoner er praktisk talt universell blant små barn. The National Institute of Health sier den vanligste typen av ørebetennelse er bak trommehinnen i mellomøret (akutt otitis media). Dette betyr at området er betent og infisert. Når en ørebetennelse vedvarer på ubestemt tid eller når symptomene kommer og går, det heter kronisk mellomørebetennelse. Øret infeksjoner er en av de viktigste grunnene til foreldre tar sine barn til legen.

Mellomøret infeksjoner

Når en mellomøret infeksjon er akutt, blir væske og slim kort låst inne i mellomøret. Ved kronisk mellomørebetennelse, forblir disse klare, glatte stoffer fast i øret, selv etter at infeksjonen forsvinner. Dette gjør det lettere for nye infeksjoner til overflaten.

Hvorfor barn er utsatt for ørebetennelser

Ifølge Mayo Clinic, barn under 3 år er mest utsatt for ørebetennelser. Faktisk, sier Mayo Clinic 75 prosent av barn i denne aldersgruppen opplever minst ett øre infeksjon. Rørene som fester mellomøret til innsiden av nesen (Eustachian rør) er kortere og mer horisontal hos spedbarn og små barn. Dette gjør det vanskeligere for væske til å renne fra øret.

Symptomer

Mellomøret infeksjoner kan være ganske smertefullt. Hvis barnet ditt er for ung til å snakke, kan han gråte og bli irritabel. Barnet ditt kan også være i stand til å høre svake lyder og har problemer med å sove på grunn av smertene. Noen ganger en gul eller hvit væske renner fra øret.

Behandling

Flertallet av ørebetennelser rydde opp naturlig uten hjelp av antibiotika. The American Academy of Pediatrics anbefaler antibiotika forskrives bare for infeksjoner som fortsetter utover noen få dager. Den AAP sier utstrakt bruk av et antibiotikum bidrar til veksten av antibiotika-resistente organismer. Legen din kan forskrive lammende øredråper hvis barnet ditt hadde det vondt.

Mulige komplikasjoner

I noen få tilfeller kan trommehinnen briste når det er for høyt trykk legges på mellomøret. De fleste rupturer gro naturlig i løpet av måneder

Øret rør

I noen tilfeller kan det være fordelaktig øre rør hvis væske forblir fanget i øret i flere måneder. Det er mulig at den blokkerte væske kan føre til hørselstap eller hindre utvikling av tale. Rørene lufte ørene og hindre væske buildup. Ear rør er kirurgisk satt inn gjennom en liten åpning gjort i hver trommehinne. De har en tendens til å falle ut av seg selv etter noen måneder.

Forebygging øreinfeksjoner

Det er mange måter å bidra til å forhindre ørebetennelse. Amming øker et barns immunitet mot forkjølelse og ørebetennelser. Sørg for at barnet er riktig vaksinert og ofte vasker hendene. Det bidrar også til å holde barnet unna folk som er syke.