Digidexo.com

Definisjon av Blood Vessel Betennelse

Den medisinske termen for blodåre betennelse er vaskulitt eller angiititt. Betennelse i blodårene kalles venulitis og betennelse i blodårene kalles arteritis. Vaskulitt er betegnelsen på en gruppe sykdommer som forårsaker blodkar betennelse.

Funksjoner

I vaskulitt, forårsaker betennelse i blodårene dem til å bli tykkere. Dette gjør det vanskeligere for blodet å bevege seg gjennom dem, og tilførselen av oksygen til vev hindres. I ekstreme tilfeller kan tilstanden føre til blot propper og aneurismer.

Typer

Det er mange forskjellige sykdommer som har vaskulitt, men påvirker ulike blodårer og organer. Eksempler er: Behcet sykdom, Churg-Strauss syndrom, cryoglobulinemia, Kawasakis sykdom, Takayasus arteritis og Henoch-Schönlein purpura.

Årsaker

Den eksakte årsaken til blodkar inflammasjon er ikke kjent; Selv om det er ledsaget av en svak immunsystem. Smittsomme sykdommer som hepatitt B og kreft er også ledsaget av vaskulitt.

Symptomer

Ulike sykdommer knyttet til vaskulitt har forskjellige symptomer, men disse er universell: appetitt tap, feber, utmattelse, vekttap, verkende muskler, leddsmerter og svekkede nerver.

Behandling

Forskjellige typer av vaskulitt har forskjellig behandling. Noen tilstander kan behandles med antiinflammatoriske legemidler (som Advil), mens andre kan kreve kortikosteroider (som Medrol) eller cytotoksiske legemidler (som Imuran).