Digidexo.com

Hva Øker Leptin?

Hva Øker Leptin?

Grunnleggende

Leptin er et hormon laget av protein som finnes i menneskekroppen. Leptin er svært viktig for vårt daglige liv ved at den regulerer mengden av energi vi tar inn i perioder med hvile og regulerer mengden av energi vi legger ut samtidig er aktiv. Leptin spiller også en viktig rolle i reguleringen av både en persons appetitt og hastigheten av deres metabolisme. Når en person faster for enten religiøse eller personlige grunner, nivåene av leptin i kroppen hans sterkt redusert. Dette kan også skje hvis en person begynner en diett som er svært lav i kalorier.

Leptin nivåer

Mengden av leptin funnet i en persons kropp er direkte proporsjonal med mengden av fett i kroppen. Mens faste er en god måte å redusere leptin nivåer, er det motsatte ikke nødvendigvis sant. Nivået av leptin i en kropp er mye mer følsomme for en mangel på mat enn en fråtseri av mat. Mens du spiser større mengder mat enn normalt vil øke leptin nivåer, vil det ikke gjøre det på en proporsjonal sats til mengden tapt under faste.

Graviditet

Gravide kvinner har økt nivåer av leptin. De effekter som kroppsfett har på nivåene av leptin i kroppen kan samtidig produsert av nivået av placenta i den kvinnelige kropp. Forskning har vist at nivået av leptin i en kvinnes kropp øker under graviditet og reduserer umiddelbart etter fødselen til et barn.

Forsiktighetsregler

Til tross for de tilsynelatende positive effektene av leptin på kroppen, kan ha for mye produsere negative resultater. Studier har vist at folk som er sykelig overvektige har drastisk høyere mengder leptin i kroppen sin enn folk som er i god fysisk form. Mens overvektige mennesker har en masse leptin, som er ment å regulere appetitten, er disse folks kropper motstå den effekten. Dette kan føre til en person for å føle aldri "full" etter å ha spist mat, som i sin tur kan føre til overdreven spising.