Digidexo.com

Om Cord Blood behandling for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en degenerativ, nevrologisk tilstand preget av en nedgang i motoriske ferdigheter, muskelfunksjon og tale mønstre. Menn er dobbelt så sannsynlig at lider av Parkinsons enn kvinner og dens eksakte årsaken er unknown.Clinical forskning har funnet betydelige bevis som tyder på at navlestrengsblod kan hjelpe i behandling av Parkinsons sykdom.

Klinisk forskning

Parkinsons sykdom angriper nevronene i hjernen sentralnervesystemet - spesielt nervecellene i området kjent som "substantia nigra." Kliniske studier har vist at transplantasjon av stamceller i ledningen blod kan bidra til å regenerere ødelagte nerveceller til å forbedre symptomer på Parkinsons. Stamceller er opprinnelses DNA som hjelper hjernen komplett normale funksjoner, som å gå, snakke og kognitive resonnement.

Cord Blood Collection

En lege samler ledningen blod når et barn blir født. Mange kvinner oppbevare ledningen blod av sine nyfødte babyer som en ekstra sikkerhet mot fremtidige degenerative sykdommer som Parkinsons. Blod lagres på ubestemt tid i flytende nitrogen og kan brukes til enhver tid, og for en rekke forhold. Mødre kan også levere sitt barns ledningen blod for å hjelpe andre med degenerative sykdommer.

Alternative kilder til stamceller

Stamceller kan også høstes fra embryonale og føtale kilder. Men det er mye uenighet rundt disse kildene, siden argumentet av retten til menneskeliv er et sensitivt tema. Stamceller kan også bli funnet i benmargen, men prosessen med å høste disse cellene er ganske smertefullt og krenkende. Videre må benmarg enten være en allogen kamp (genetisk lignende) eller autolog kamp (fra en identisk tvilling med nøyaktig samme DNA), og dette er ganske vanskelig å finne for mange pasienter.

Fordeler

Det er flere fordeler med ledningen blod banktjenester, inkludert sin ikke-invasiv prosess, lang holdbarhet og høyere rate av aksept. Ledningen blod celler inneholder nye, umodne DNA, som betyr at de er mer sannsynlig å være effektive enn voksne celler (dvs. benmargceller).

I tillegg er det ingen uenighet om ledningen blodceller fordi hverken embryo eller foster er brukt eller ødelagt under innsamlingsprosessen. Videre, fordi ledningen blod stilk celler har 10 ganger mer regenerative celler enn benmarg DNA, kan du bruke mindre blod til behandling av pasienter med Parkinsons.

Ulemper

Selv i full størrelse voksen forsøk har vært vellykket, stamceller fra navlestrengsblod er generelt mest vellykkede når det brukes til å behandle barn eller mindre voksne. Mengden av stamceller i ledningen blod er rett og slett ikke nok for de fleste voksne mennesker, som begrenser effekten på eldre Parkinsons kandidater.