Digidexo.com

Mat å spise for DVT

Mat å spise for DVT


DVT eller dyp venetrombose, resulterer i dannelsen av minst en blodpropp i kroppen hvor det er store vener stede, typisk i armen, pelvis, legg eller lår. DVT blodpropp dannes når det er dårlig sirkulasjon, som når du flyr i et fly, eller når det er skade på en blodåre. En blodpropp som når lungene forårsaker en lungeemboli og kan føre til døden. Risikofaktorer for tilstanden inkluderer fedme, graviditet, genetikk, kreft og østrogen bruk. Symptomer inkluderer hevelse i det berørte området, og en varm følelse med et rødlig skjær.

Vitamin K

Det er antatt at mat med høyt vitamin K påvirke måten Warfarin, en blod tynnere, fungerer i kroppen. Det foreslås at grønnsaker som spinat, grønne grønnsaker, brokkoli, neper, løk, asparges, salat, okra, selleri, kål, rabarbra og cowpeas bør spises i moderate mengder, slik at du ikke virker negativt inn på blodfortynnende medisin.

Hvitløk og ingefær

Skulle du har risikofaktorer for DVT, forebyggende tiltak som kan bidra til å redusere blodpropp inkluderer supplere din diett med hvitløk, ingefær, tran, vitamin E, hestekastanje, ginkgo og sitronsaft.

Frukt, fisk og grønnsaker

En studie 2007 viste at de som økte sitt inntak av frukt og grønnsaker i løpet av en 12-års periode hadde en 40 til 50 prosent lavere risiko for å utvikle blodpropp. De som økte sitt forbruk av fisk til en eller flere ganger i uken over samme tidsperiode også redusert sine sjanser til å få DVT med 30 til 45 prosent.

Fat and Beef

Samme studie viste en forening som de som spiste rødt eller bearbeidet kjøtt hadde en 10 til 20 prosent økning i risiko for blodpropp. Det er mulig at rike matvarer mettet fett kan aktivere en blod-clotting agent. I en høy-risikosituasjon som å fly, er det foreslått å konsumere mat med høyt omega-3 og vitamin E, som fisk, nøtter, avokado og solsikkefrø, samt øke inntaket av magnesium, vitamin C og fytokjemikalier.