Digidexo.com

Hvordan å telle karbohydrater

Hvordan å telle karbohydrater


Karbohydrater er en viktig del av kostholdet ditt. Men altfor mange karbohydrater kan føre til vektøkning og andre uønskede problemer, spesielt hvis du er diabetiker. Men kan du holde oversikt over dine karbohydrater ved å telle dem. Akkurat som du telle fett gram og kalorier, kan du telle karbohydrater.

Hvordan å telle karbohydrater

•  Les etiketten. De fleste mat som du kjøper på matbutikken kommer med en ernæring etikett, og mengden karbohydrater i at mat er oppført på etiketten. Elementer som ikke kommer med en etikett er vanligvis meieri, produsere og kjøtt. Disse matvarer er vanligvis lav på karbohydrater.

•  Samle informasjon. De fleste store bokhandlere bære bøker som lister den ernæringsmessige verdien av noen av dine favoritt mat. Også restauranter har vanligvis ernæring brosjyrer som liste karbohydrat teller i måltidet. Dra nytte av disse ressursene for å forenkle prosessen.

Fokuser på hva du spiser. Det er ingen grunn til å memorere karbohydrat telling av mat som du ikke spiser. Tilbring tid på å lære om kosthold og helse vil bli bedre.

Mål din del. Hvor mye du spiser vil gjøre en forskjell i carb teller. Hold styr på hvor mye du spiser, og hvis det er en mat som er høy i karbohydrater, prøv å ikke overspise.

Skriv ned alt du spiser. Selv om du snike i en cookie før middag, er det viktig å skrive det ned. På slutten av dagen, vil du ha en nøyaktig telling av karbohydrater du forbrukes. Hvis du er usikker på et element carb teller, er dette et godt tidspunkt å trekke ut dine referanse guider.

Snakk med legen din dersom du har en tilstand som kan bli påvirket av kostholdet ditt. Noen mennesker kan komme unna med å spise mer karbohydrater enn andre. Legen bør være oppmerksom på noen diett endringer du gjør, og avhengig av din tilstand, kan du trenger regelmessige helseundersøkelser for å følge utviklingen din.