Digidexo.com

Kolorektal kreft Signs

Tykktarmskreft - også referert til som tykktarmskreft - er en alvorlig og potensielt dødelig sykdom. Det er den nest største årsaken til kreft dødsfall i USA, men, hvis fanget tidlig, er det svært kureres. Dessverre har en prosentandel av lider ikke oppleve tidlige tegn eller symptomer. Hvis venstre ubehandlet, kolorektal kreft kan spre seg til nærliggende organer, hvor behandling av tilstanden blir utfordrende. Derfor er det viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på tykktarmskreft.

Endring i avføringsmønster

Flere faktorer bidrar til en endring i avføringsmønster. Forstoppelse kan utvikle når håndtere en stressende situasjon eller fører en stillesittende livsstil. I mellomtiden kan matvaner og andre mindre alvorlige fordøyelses forhold (IBS eller laktose intoleranse) føre til diaré. Men dersom en endring i avføringsmønster vedvarer i flere uker, gjøre en avtale med legen din. Dette kan signalisere kolorektal kreft eller en annen fordøyelseskanal uorden.

Magesmerter

Ubehag i magen er en vanlig sykdom, og det er ofte vanskelig å fastslå den underliggende årsaken. Igjen, hvis magesmerter eller gass varer lenger enn et par uker, og reagerer ikke på hjem rettsmidler, bør du oppsøke lege. Smerter kan oppstå mens du har avføring.

Blodig avføring

Selv om blodig avføring er et symptom på hemorroider og anal sprekker, kan de også vise til tykktarmskreft. Snarere enn å selv-diagnostisere og tilskriver dette symptomet til en mindre alvorlig tilstand, kontakt lege for å diagnostisere tilstanden din og utelukke en potensielt livstruende sykdom. Tegn på blod inkluderer røde streker eller svart avføring.

Anemi

Fordi symptomene er ikke alltid til stede i de tidlige stadier av tykktarmskreft, kan en rutinemessig blodprøve indikerer en lav blodprosent. Og ved nærmere undersøkelse, kan legene oppdage kreftceller i tykktarmen. En lav blodprosent eller anemi ofte resulterer i svakhet eller tretthet.

Vekttap

Vekttap kan forekomme som sykdommen utvikler seg. Uanstrengt eller uforklarlig vekttap er et avslørende tegn på tykktarmskreft, hvor lider slippe pounds uten diett eller trening. I andre tilfeller, tap av appetitt bidrar til vekttap.