Digidexo.com

Periodontal sykdom Symptomer

Det er to typer av periodontale sykdommer: gingivitt og periodontitt. Periodontal betyr "rundt tannen," slik at alle periodontale sykdommer involverer tannkjøttet. De er forårsaket av bakterielle infeksjoner i tannkjøttet og de resulterende problemer av disse infeksjoner.
Gingivitt er den mildeste formen for periodontal sykdom, men hvis venstre ubehandlet kan det utvikle seg til periodontitt.
Det finnes flere typer av periodontitt med varierende grad av symptom alvorlighetsgrad. De vanligste typene er: aggressiv, kronisk, nekrotiserende og periodontitt forårsaket av systemisk sykdom.

Predisposisjoner

De ulike typene av periodontal sykdom er mer utbredt i enkelte populasjoner enn andre.
Gingivitt kan påvirke hvem som helst, og det er hovedsakelig et resultat av utilstrekkelig munnhygiene. Det kan ofte bli reversert ved å forbedre hygiene.
Aggressiv periodontitt oppstår hos friske individer, vanligvis etter at de har kommet forbi gingivitt.
Kronisk periodontitt kan oppstå i alle aldre, men det er mer vanlig hos voksne.
Periodontitt forårsaket av systemiske sykdommer, som diabetes og hjerteproblemer, oppstår vanligvis i løpet av barndommen.
Nekrotiserende periodontitt er utbredt hos personer med undertrykt immunfunksjon, inkludert pasienter med hiv og aids, de som lider av underernæring, og de med noen form for immundysfunksjon.

Første tegn

De første tegnene på en periodontal sykdom er blødning, rødt eller hovent tannkjøtt. Dette er vanligvis en indikasjon på gingivitt, men det kan dukke opp i de tidlige stadiene av de andre periodontale sykdommer i tillegg. Vedvarende dårlig ånde, munnsår og viker tannkjøtt er alle tidlige symptomer i tillegg.

Plakk

Venstre ubehandlet, vil plakk begynne å vokse under tannkjøttlinjen, så vel som over den. Du kan ikke se det under tannkjøttet, men når det fører til flere bakterier for å danne. Det bakterievekst kan forårsake tannkjøttet til å komme løs fra tennene, danner utsparinger i tannkjøttet og tennene løsner. Til slutt tennene kan falle ut eller har til å bli fjernet fra periodontitt.

Gum Utseende

Noen sykdommer påvirker tannkjøttet 'utseende. Viker tannkjøtt gjøre tennene vises lenger, som tannkjøttet har trukket seg tilbake fra tannen din. Nekrotiserende periodontitt kan drepe tannkjøttet, og etterlater svarte eller grå flekker der tannkjøttet har dødd. Gummiene kan miste den normale trekantet form hvor den følger konturen mellom tennene. Det kan svelle og henge nedre over tennene, og det vil som regel ha en rundere eller buler form. Pus kan renne fra tannkjøttet eller lommer dannet av tannkjøttet.

Alignment

Periodontal sykdom kan påvirke justeringen av tenner. Dette vil være spesielt merkbart hvis du bruker gebiss eller partials, som de ikke lenger passer ordentlig. Tennene kan skifte og danne gap på grunn av erosjon av bindevev i tannkjøttet og tennene. Den kjevebeinet kan også miste tetthet, noe som vil gjøre tennene løs og til og med falle ut.