Digidexo.com

Hva er DL Fenylalanin?

Fenylalanin, som er en alfa (essensielle) aminosyre, er funnet i både naturlig forekommende (L-fenylalanin) og kunstig syntetisert (D-fenylalanin) former. De to forskjellige former av fenylalanin har forskjellige medisinske anvendelser, og den utledede DL-formen har egenskapene til begge, og er som sådan brukes ved behandling av en rekke forhold. Som med all fenylalanin, bør DL-fenylalanin ikke brukes av personer med fenylketonuri, en sykdom som fører til at kroppen til å være ute av stand til å bruke fenylalanin.

Funksjoner

Fenylalanin er en essensiell aminosyre, som betyr at det er nødvendig av menneskekroppen, men er ikke produsert av det. Fenylalanin kan bli funnet, naturligvis, i høy-protein matvarer; L-fenylalanin er også funnet som en komponent av aspartam, et kunstig søtningsmiddel som brukes i produkter som diett soda og sukkerfri tyggegummi. L-fenylalanin omdannes i kroppen til tyrosin, en ikke-essensiell aminosyre (en som er produsert av kroppen) som brukes ved fremstilling av kjemikalier som proteiner og hormoner, inkludert, i henhold til University of Maryland Medical Center, signalstoffene dopamin og adrenalin. DL-fenylalanin er en kombinasjon av denne formen for fenylalanin; D-fenylalanin ikke brukes i proteinsyntese som er dens naturlige form.

Funksjon

DL-fenylalanin har vært (og er fortsatt) studert som et stoff med både smertestillende (smertestillende) og antidepressive egenskaper. En studie fra Brampton Brain Clinic antyder at DL-fenylalanin forbedrer virkningen av andre smertestillende ved å øke aktiviteten i den endogene analgesi system. Deaktivert Verden bemerker at DL-fenylalanin har vist seg å være særlig effektiv i pasienter som lider av kroniske smerter på grunn av forhold som leddgikt. En annen studie ledet av H. Beckmann viste at DL-fenylalanin arbeidet så vel som en annen vanlig behandling i reduksjon av depresjonssymptomer, som har vært knyttet i andre studier til sin rolle i produksjonen av nevrotransmittere.

Fordeler

Fenylalanin mangel er knyttet til en rekke symptomer, inkludert, ifølge Disabled-World.com, forvirring, slapphet, og hukommelsesproblemer. Retur nivået av fenylalanin til det normale bør bidra til å rette disse problemene. DL-fenylalanin, i tillegg til å styrke effekten av smertestillende tabletter for kroniske smerter lider, har blitt vist, i henhold til Disabled World, for å lindre en rekke symptomer assosiert med Parkinsons sykdom, inkludert tilhørende depresjon og svekket tale og gangart.

Effekter

DL-fenylalanin, som med andre former for fenylalanin, kan negativt påvirke helsen til mennesker som lider av fenylketonuri (PKU), en sykdom der, i stedet for å omdanne fenylalanin til den nyttige tyrosin, er fenylalanin omgjort til fenylpyruvat. Ukontrollert fenylketonuri kan ha alvorlige nevrologiske og andre helseeffekter, inkludert mental retardasjon, så Phenylketonurics blir satt på en lav-protein, tyrosin-supplert PKU kosthold.

Betraktninger

DL-fenylalanin bør ikke brukes av personer med fenylketonuri. I tillegg, som med mange andre kosttilskudd, DL-fenylalanin blir ofte solgt med advarselen: "Disse påstandene har ikke blitt evaluert av FDA." Et eksempel på en misvisende setningen fra en DL-fenylalanin-selskapet kan sees i de Resources nedenfor: selskapet hevder at DL-fenylalanin er en essensiell syre, som ikke er strengt tatt sann: L-fenylalanin er som en essensiell syre, men den resulterende DL form er det ikke.