Digidexo.com

Vekttap etter kjemoterapi

Kjemoterapi refererer til medikamenter som gis oralt, intravenøst ​​eller ved injeksjon i rekkefølge for å behandle den ukontrollerte deling av celler, typisk forårsaket av kreft. Vekttap kan være assosiert med kjemoterapi, enten det er direkte eller indirekte. Hvis kjemoterapi i stor grad påvirker vekten din det kan påvirke din generelle helse, noe som resulterer i en lav toleranse for behandlingen.

Identifikasjon

Det er normalt at vekten å svinge litt opp eller ned etter kjemoterapi. Men hvis du mister mer enn 5 kg. i en uke under kjemoterapi, bør du informere legen din, ifølge www.chemocare.com. Betydelig vekttap kan være et resultat av kroppen reagerer på kjemoterapi eller underliggende årsaker som har resultert fra behandlingen.

Årsaker

Vekttap på grunn av kjemoterapi er generelt et resultat av kvalme, oppkast, diaré, dehydrering og tap av appetitt. I løpet av de sene stadier av cellegift behandling, kan noen pasienter utvikle anoreksi, eller en fullstendig aversjon mot mat, noe som kan resultere i en dramatisk vekttap, ifølge University of Florida Shands Cancer Center.

Forebygging / løsning

Den beste måten å behandle vekttap etter kjemoterapi er å gjøre ditt beste for å opprettholde vekten ved å spise godt. Legen din kan behandle underliggende årsaker til vekttap som kvalme, oppkast og diaré for å bidra til å redusere betydelig vekttap.

Betraktninger

Legen din kan henvise deg til en ernæringsfysiolog. En kostholdsekspert vil kunne anbefale matvarer som legger et høyt kaloriinnhold i kostholdet ditt. Disse matvarer inneholder vitamin beriket drikke, melkeprodukter, egg, kjøtt og oljer. Dietitians kan hjelpe deg å finne ut om vekttap er et resultat av dårlig kosthold og matvaner. Kosttilskudd kan være en annen anbefaling for å hjelpe deg å opprettholde vekten etter kjemoterapi.

Advarsler

Hvis du opplever uregelmessige hjerteslag, rask pust, vekttap bestående av 5 kg. eller mer i uken, ekstrem tretthet, forvirring og svimmelhet, bør du ta kontakt med lege umiddelbart. For mye vekttap kan være farlig for kroppen og kan også være dødelig hvis den ikke behandles riktig.