Digidexo.com

Vitaminer i Whole Wheat

Vitaminer i Whole Wheat


I USA, produkter som ikke er tatt opp med 100 prosent hel hvete har 40 prosent av hvetekorn fjernes, inklusive kli og bakterie. Dette forbedrer smak og tekstur, og øker unrefrigerated lagringstid. Men også fjerner den viktige næringsstoffer. For å bekjempe dette, beriker den amerikanske behandlet hvete mel med jern og flere B-vitaminer, blant annet folsyre. Dessverre, selv beriket, er behandlet hel hvete ikke så næringsrik som 100 prosent hele hvete.

Vitamin B6 (pyridoksin)

Som alle B-vitaminer, B6 er vannløselige og ikke lagres i kroppen. Kroppen fjerner et eventuelt ekstra B6 så den trenger en jevn tilførsel fra kostholdet for å fungere skikkelig. Immunsystemet bruker B6 å lage antistoffer for å bekjempe sykdom. Forming friske røde blodceller krever B6 og det er viktig å nesten 100 enzymer som de initiere kritiske kjemiske prosesser i hele kroppen. Bryte ned protein i kjøtt er et eksempel på dette. Jo mer kjøtt du spiser, jo mer B6 kroppen krever.

Folic Acid (Folat)

Folsyre er den syntetiske, mer stabil form for folat. Folsyre bidrar til å utvikle nye celler. Det er avgjørende for å hindre alvorlige fødselsskader i en babyens hjerne og ryggrad. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), kan det redusere forekomsten av ryggmargsbrokk og anencephaly med opptil 70 prosent. For forebygging av fødselsskader, må en kvinne begynner å ta en daglig dose på 400 mcg av folsyre minst én måned før svangerskapet. I 1998 begynte den amerikanske regjeringen forsterke alle korn kornprodukter, som brød og korn, med folsyre. Dette, kombinert med utdanning av leger og kvinner om folsyre, har resultert i en jevn og betydelig nedgang i hjernen og ryggfødselsskader.

Vitamin B1 (Tiamin)

B1 var den første av åtte B-vitaminer oppdaget. Som de andre B-vitaminer, konverterer tiamin mat karbohydrater til drivstoff for energi. Hver celle i kroppen avhengig av adenosintrifosfat (ATP) til å produsere energi, noe som krever B1 for produksjon. Tiamin støtter immunforsvaret og hjelper kroppen til å tåle både fysisk og psykisk stress. Uten B1, kan ikke kroppen produsere saltsyre for fordøyelsen.

Vitamin K

Vitamin K er fettløselig og lagres i kroppens lever-og fettvev. Finnes i grønne bladgrønnsaker, er det nødvendig for riktig blodpropp. Vitamin K injeksjoner gis til alle nyfødte i USA, Canada og flere andre nasjoner, for å hindre blødninger etter fødselen. Vitamin K er også viktig for friske bein. En 1999 studie i The American Journal of Clinical Nutrition viser at kvinner økte sin risiko for hoftebrudd hvis de hadde "et lavt inntak" av vitamin K.