Digidexo.com

Årsaker til Arthitis

Årsaker til Arthitis


Leddgikt er den medisinske definisjonen av betennelse eller hevelse i et ledd, "itis", som betyr betennelse og "arth" henviser til felles. I motsetning til vanlige oppfatninger, kan enkeltpersoner i alle aldre lider av smerte av leddgikt. Leddgikt kan også ramme alle ledd i kroppen, fra fingre til knærne til leddene i nakken.

Symptomer

Noen av de vanligste symptomene på leddgikt inkluderer varme ledd, smerte eller hevelse i et ledd og stivhet, oftest følte i morgen eller på kalde, fuktige dager. I mange tilfeller vil huden rundt en arthritic joint også være rødt. I noen tilfeller, forblir felles stiv hele tiden, forårsaker mange mennesker til å oppleve problemer med å gå, bærer gjenstander eller knappe en skjorte.

Typer leddgikt

Mange typer leddgikt plage mange forskjellige mennesker. Noen av de vanligste former for leddgikt er slitasjegikt, noe som er vanlig hos eldre mennesker, eller revmatoid artritt, som finnes hovedsakelig i hender, håndledd og føtter av dem diagnostisert med det. En annen vanlig kalles gikt arthritis, en tilstand som forekommer når overskudd av urinsyre i legemet bygger.

Årsaker til leddgikt

Artrose er forårsaket av en gradvis slite ned av brusk som dekker endene av felles bein. Ettersom denne brusken slites bort, ender bein gni sammen, forårsaker smerte. Revmatoid artritt er forårsaket av en feil i kroppens immunsystem som får kroppen til å angripe seg selv. Dette resulterer i svelling av leddene, og dette inflammasjon ofte sprer seg til nærliggende vev, forårsaker sterke smerter, og kan føre til skjemmende av skjøten. Andre årsaker til leddgikt inkluderer forhånds bein eller felles skader som brudd, bakterie- eller virusinfeksjoner, eller generell slitasje og degenerasjon av felles vev forårsaket av alder, eller over-overdreven effekt-type trening eller sport.

Behandling

Behandlingsmulighetene for artritt, vil avhenge av typen av artritt diagnostisert, alder og den generelle tilstanden til individet, og alvorligheten av tilstanden. I mange tilfeller vil anti-inflammatoriske medikamenter være foreskrevet. Trening er oppfordret til å opprettholde og forbedre felles mobilitet, men for alvorlige tilfeller, de fleste spesielt funnet i de diagnostisert med revmatoid artritt, kan kirurgi bli foreslått.

Rettsmidler

Personer som lider av alle typer leddgikt kan ha nytte av noen gode gammeldagse hjem rettsmidler som kan inkludere, men er ikke begrenset til vanlig lav-effekt trening for å styrke muskler og leddbånd, bruk av varme eller kalde omslag for å lindre smerte og redusere muskelkramper, og beskytte de berørte felles ved å finne ulike måter å åpne krukker, kjole og plukke opp gjenstander. Kremer og salver kan også brukes, og planteoljer som inneholder gamma-linolenic acid eller Glucosamine and chondroitin kosttilskudd har tilbudt hjelp til milde til moderate tilfeller av leddgikt.