Digidexo.com

Lys Behandling for sesongmessige depresjon

Værsyke er en stemning tilstand forårsaket av en nedgang i lysstyrke og intensitet av naturlig sollys i løpet av høsten og vinteren. Tilstanden er preget av mangel på energi, sleeping, en unormal suget etter mat som er rik på karbohydrater og sukker, og følelser av sorg, skyldfølelse eller angst. Flere millioner amerikanere oppgir lider av en stemning skift i løpet av vinteren, men ifølge forskning utført av M. Said ved University of Liverpool i Storbritannia, dette er betydelig færre enn antall konkrete saker. Mens det er flere behandlinger for personer som lider av SAD, inkludert antidepressiva og samtaleterapi, en av de mest vellykkede behandlinger er lysterapi.

Effekter

Lett terapi, også kjent som fototerapi, benytter en full-spektrum lyspære å simulere lyse, naturlig sollys. Ifølge forskning utført av Mayo Clinic, er SAD først og fremst skyldes en overproduksjon av hjernen kjemiske melatonin. Melatonin er produsert når pinealkjertelen behandler aminosyren tryptofan. Det er kjent for å forårsake døsighet, sukker cravings og treghet. Produksjonen av melatonin er utløst av mørke og fravær av naturlig lys, og er merkbart øket i løpet mørkere måneder. Lys terapi virker ved å utsette hjernen til intense, syntetisk sollys, å undertrykke produksjon av melatonin og avtagende symptomer.

Bruk

Personer administrerende SAD med lysterapi er instruert til å sitte foran en full-spektrum lys, referert til som en lyskasse, i ca 30 minutter hver dag. Det er best å bruke lyskasse første om morgenen etter våkner å nappe noen melatonin produksjonen i fødselen. Det er også antydet at enkeltpersoner bruker lyskasse på samme tid hver dag for å holde sine søvnrytmer konsekvent og bidra til å regulere melatoninnivået i løpet av dagen.

Betraktninger

Resultater av lysterapi - redusert eller eliminert trist symptomer - har en tendens til å manifestere etter to uker med jevnt lys-box bruk. For disse fordelene til å skje, er det viktig at boksen kan brukes hver dag. Mange pasienter som bruker lysterapi vil stoppe eller bli mindre disiplinerte med behandling som sine symptomer reduseres og de føler seg bedre, men hvis bruken er redusert eller stoppet, vil SAD symptomene tilbake i syv til 12 dager. For å opprettholde suksess, må lysterapi brukes daglig i lite lys måneder.

Kostnad

Lyskasser er et hjem behandling og kan kjøpes gjennom medisinske butikker eller på nettet. Sine kostnader varierer fra $ 90 til $ 200, avhengig av størrelse og produsent. Tilgjengelige modeller inkluderer størrelser fra skrivebordslamper til frittstående gulvlamper, men størrelsen er for bekvemmelighet og preferanser, og ikke har en peiling på lyset effektivitet. Den eneste nøkkelen aspekt å se etter når du kjøper en lyskasse er at pære er hele spekteret.

Advarsel

Mens lett terapi er svært vellykket ved behandling av SAD vinteren, er det dårlig egnet for de mindre vanlige sommer-variasjon. Summer SAD er preget av en økning i energi, irritabilitet, søvnmangel og redusert behov for mat. Mens emosjonell lowness, for eksempel følelser av sorg, skyldfølelse eller angst, er også forbundet med sommer SAD, lysterapi faktisk provoserer og forsterker symptomene i stedet for kantstein dem.