Digidexo.com

Hvordan Cook For noen trenger en Soft Diet

Kommer opp med en liste over elementer for noen som trenger en myk diett (for eksempel etter dental kirurgi) kan være litt utfordrende. Oral kirurgi kan la munnen anbud for ganske mange dager, og stingene er aldri morsomt. Jeg håper ideene i denne eHow vil hjelpe deg å bli kreativ i matlaging for noen som trenger en myk kosthold.

Hvordan Cook For noen trenger en Soft Diet

Post dental kirurgi kan være en smertefull tid lindret litt av en myk kosthold. Det er ingenting bedre enn en bolle med varm suppe. Forbered en klar buljong kyllingsuppe som kan brukes som et utgangspunkt for mange andre typer supper. Sil suppen så det er ingen grønnsaker, kylling, ikke noe annet enn klar kjøttkraft (faktisk, når jeg gjør en klar buljong, jeg pakke opp alle de solide deler, inkludert hele kyllingen, i cheesecloth så jeg kan lett løfte hele greia ut). Sett suppen i kjøleskapet, og når stivnet, skumme toppen av fett. Legg ris eller svært små, tynne egg nudler, eller stk saltet kjeks (som vil myke opp til grøt) for å blande det opp litt. Du kan rykke et egg i en bolle og snurr den i suppen for å gjøre egg drop suppe som legger i ekstra protein.

Kontroller ulike typer supper fra din grunnleggende kyllingsuppe - for eksempel potet suppe eller ostesuppe. Jeg har alltid hoppe på foodnetwork.com å få andre ideer. Sørg for at den personen med de berørte munnen vil spise hvilke typer suppe du koke opp. Dessuten er det flott å tjene nok til å fryse. Min kinesiske venn, Sophia, gjør en Congee suppe som er utgangspunktet ris kokt i mye vann. Hun vil kaste inn noen små biter av ingefær eller hamburger kjøtt for å legge til protein for min mor.

Stock opp på iskrem, sorbeter, pudding, jellos. Yoghurt er ikke alltid anbefalt som det inneholder levende gjærkulturer som kan påvirke healing - sjekk med legen før du serverer dette til pasienten.

Du kan enkelt blande opp en crustless cheese kake å legge til noen ekstra kalorier i kostholdet. Kaker er også lett å piske opp og tilfredsstillende også. Freeze 1/2 av kaken for senere forbruk.

Også når vi var yngre (og før innføringa av bearbeidet babymat), ville foreldrene mine satt noe de spiste for et måltid i en blender og tilsett litt væske. Det er kanskje ikke helt attraktivt å suge biff lapskaus gjennom et sugerør, men det kan gjøres. Eggerøre er alltid enkelt som er egg salat med egg hakket veldig fint. Potetmos med litt ost er alltid bra også.

Hint

  • Prøv å blande opp dietten som en myk diett kan bli kjedelig veldig fort. Legg litt ost til havregrøt eller noen brunt sukker og fløte til havregryn til en mer tilfredsstillende måltid.
  • Sørg for å sjekke med legen din før du spiser yoghurt når du er på en myk kosthold. Levende kulturer kan ikke alltid hjelpe med healing sår i munnen.