Digidexo.com

Glutation reduktase i kreftpasienter

Definisjon

Glutation reduktase er også kjent som GSR. Det er et enzym som produseres som et naturlig biprodukt av cellens metabolske funksjon i å snu næringsstoffer til kjemisk energi. GSR funksjoner i et 1: 1 forhold med nikotinamid-adenin-dinukleotid-fosfat (NADPH), som er et annet enzym som virker primært til å skape nukleinsyre i syntesen av nye celler. Når den kombineres med NADPH, GSR virker som et reduksjonsmiddel for glutation-disulfid, et stort kjedet tripeptid består av tre ulike aminosyrer. Glutation disulfid blir glutation sulfid, en kraftig antioksidant.

Kjente Effekter

Det er kjent at begge prosesser av cellens metabolisme og cellulær reproduksjon generere oksidanter, små molekyler og ioner som har en høy negativ elektrisk ladning, og dermed er meget reaktiv med andre molekylære strukturer i cellen. Etter å ha et høyt antall av oksidanter i kroppen er kjent som å være under høyt oksidativt stress, og de forårsaker stor skade på de forskjellige strukturene innenfor cellen. Når GSR og NADPH har slått glutation disulfid inn glutation sulfid, antioksidant binder aktivt med og nøytraliserer disse oksidanter.

Hvordan forholder det til kreftpasienter?

Kreft er rett og slett den ukontrollerte reproduksjon av celler der DNA har mutert. Som et resultat av denne utbredt spredning, en cancer pasient opplever høy oksidativt stress. Innledende forsøk på å administrere syntetisk glutation reduktase til kreftpasienter har vist positive resultater i å redusere dette stresset. Samlet reduksjon av oksidativt stress i sin tur betyr at mindre skade blir gjort for å friske celler, tar noe av belastningen av kroppen i sine forsøk på å helbrede seg selv og ødelegge kreftceller.