Digidexo.com

Hva Ektemenn bør vite om overgangsalder

Hva Ektemenn bør vite om overgangsalder


Folk anser overgangsalder en kvinners helse problemet. Men når en kvinne går gjennom overgangsalderen, det påvirker alle nær henne. Hvis en kvinnes mann vet mer om denne "endring av livet," han vil være bedre forberedt på å støtte henne. Denne kunnskapen vil hjelpe ham tåle dette noen ganger-stormende periode, så vel.

Betydning

Som kvinne aldre og fruktbar fase av livet er omme, mengden østrogen som produseres av hennes eggstokkene avtar. Dette fører til en uregelmessig menstruasjonssyklus. Etter hvert vil hennes perioder opphøre helt. Denne prosessen er utbruddet av menopause. Noen kvinners kropper overgang jevnt gjennom overgangsalderen, mens andre gjennomgå alvorlige vanskeligheter. De fleste kvinner, men havner et sted i mellom. Ektemenn bør utdanne seg og være forberedt på å hjelpe sine koner gjennom denne potensielt utfordrende tid.

Time Frame

Når en kvinne ikke har hatt en periode på 12 måneder og ikke har noen andre fysiske faktorer (for eksempel graviditet eller sykdom), er hun i overgangsalderen. Dette skjer vanligvis i en kvinnes 50s. Imidlertid kan overgangsalder skje når som helst mellom 30 og 60. I løpet av denne tiden, snakke med din kone om hva, om noen, effekter hun føler. Spør hva du kan gjøre for å gjøre det lettere. Vise støtte ved å gjøre ting som å hjelpe mer rundt i huset og delta på legebesøk med henne.

Funksjoner

Menopause kan ha flere symptomer, selv om hver kvinne erfaring er annerledes. Hetetokter, som er en plutselig følelse av varme, og noen ganger i ansiktet, halsen og brystet flushing, er vanlige bivirkninger. Hetetokter mens en kvinne er sover årsak nattesvette, gjør resten vanskelig å komme med. Du kan hjelpe din kone ved å holde en vifte på og dressing varmere om natten. Hvis du snorker, er dette en ideell tid for å finne en løsning på det. (Dette kan hjelpe deg, også, hvis du har farlig apnea.)

Effekter

På grunn av den naturlige reduksjon i østrogen, kan en menopausal kvinne opplever ubehag vaginal tørrhet og. Dette kan gjøre seksuell kontakt ubehagelig og med smertefull for henne. En mann skal være tålmodig med sin kone i løpet av denne tiden. Fortell henne at hun fortsatt er attraktiv ofte, og vise følelser i ikke-seksuelle måter. Økt forspill samt personlige smøremidler kan hjelpe betraktelig, men ikke press henne for sex. Oppmuntre henne til å snakke med legen sin om irritasjon eller ømhet hun opplever

Betraktninger

De beste tingene en mann kan gjøre når hans kone er i overgangsalder er være tolerant, være forståelse, være kjærlig og være støttende. Din kone kan gjennomgå humørsvingninger og føler enormt trett. Det kan være ganger du vil lure på hva som skjedde med din søte partner. Bare husk at hun er sannsynlig å føle det slik om seg selv, også. Ikke ta noen rants personlig. Ta deg tid til å minne deg selv, og henne, av alle de tingene du liker med henne, og at du har gjort et løfte om å stå ved henne. Før du vet ordet av det, vil du ha overlevd overgangsalder sammen.