Digidexo.com

Hvordan unngå eksponering for Xenoestrogens

Xenoestrogens er utenlandske østrogener som kan finnes i hundrevis av syntetiske materialer. Siden kunstige materialer og forbindelser kan ha toksiske effekter på kroppen, kan overeksponering for xenoestrogens ha skadelige konsekvenser og føre til flere sykdommer, helseproblemer og til og med visse typer kreft. Bor borte fra forbindelser og materialer som kan inneholde xenoestrogens kan redusere risikoen for å utvikle helseproblemer relatert til toksisitet. Her er hvordan du kan unngå eksponering for xenoestrogens.

Bruksanvisning

•  Unngå å varme opp maten med plastfolie i mikrobølgeovn. En Dartmouth University studie viste hvordan plastfolie varmes i mikrobølgeovn med vegetabilsk olje produsert en overflod av xenoestrogens.

Ikke spis kommersielt hevet kjøttprodukter. Noen bønder fete opp husdyrene sine med xenoestrogen injeksjoner og kosttilskudd. Selv om denne praksisen har vært regulert siden 80-tallet, er den fremdeles i bruk i USA.

Bruk andre metoder for prevensjon i tillegg til p-piller. P-piller er laget med en høy konsentrasjon av syntetisk østrogen som kan bli giftig med langvarig bruk. Bruke alternative former for prevensjon når det er mulig.

Avstå fra å bruke sjampo laget med østradiol. Sjampo som inneholder østradiol kan inneholde høye nivåer av østrogen. Sjekk din shampoo flaske label for en grundig ingredienslisten.

Sjekk ingredienslisten på solkrem og UV-blokk. Forskere i Europa tyder på at visse kjemikalier som finnes i solkrem og UV-blokkprodukter kan etterligne effekten av østrogen. Fem kjemikalier for å unngå å inkludere benzofenon-3, homosalate, 4-metyl-benzyliden kamfer (4-MBC), oktyl-metoksycinnamat og oktyl-dimethyl-PABA.

Unngå å bruke produkter som inneholder ftalater. Ftalater er ofte funnet i baby lotions og pulver og enda noen kosmetikk. Sjekk ingredienslisten for å sørge for at disse vanlige husholdningsprodukter er fri for denne potensielt farlige skadelige sammensatte.

Si nei til ugressmidler. Bruke enkle, naturlige løsninger for hagen som for eksempel eddik og salt kombinert med vann.

Tips og advarsler

  • Ved hjelp av organiske og naturlige husholdningsprodukter kan redusere risikoen for å absorbere xenoestrogens.
  • Å spise frittgående og økologisk kjøtt er en annen måte å redusere risikoen for å bli utsatt for xenoestrogens.
  • Slå opp produkter på nettet hvis du er usikker på sine ingredienser.
  • En overflod av xenoestrogens i kroppen har vært knyttet til brystkreft cyste formasjon.
  • Les alltid ingredienslisten av husholdningsprodukter, kosmetikk og nye matvarer i din husstand.