Digidexo.com

Hvorfor er Feet Så kilen?

Hva er Kiling?

Kiling, det handler om å lett berøre en annens hud for å få dem til å le eller vri seg, er forårsaket ved å stimulere nerveender. Nerver kjøre hele kroppen, sender signaler fra huden og indre organer til hjernen, hvor de blir oversatt til sensasjoner. Følelsen av kiling oppstår når nerveendene blir uventet rørte lett. Forventet berører eller tyngre innslag vanligvis ikke resultere i en kile, og vi kan ikke kile oss selv.

Kilen Steder og nerveender

Nerveender kan finnes på mange steder på kroppen, blant annet i armhulene, rygg og bryst. Ifølge forskeren Christine Harris, som studerer kilen atferd og latter, føtter er en av de mest kilen steder på kroppen for mange mennesker på grunn av de mange nerveender der.

Mens for folk flest kiling årsaker latter - en reaksjon som stammer fra unexpectedness av kile og konstant bevegelse av touch - kiling kan også være ubehagelig. Overstimulating nerveendene gjennom kiling kan bli smertefullt hvis det fortsetter i lengre perioder, eller hvis en person er mer følsom enn de fleste til følelsen.

Noen forskere ser kiling og kile spille som et tidlig system for å lære kroppen selvforsvar. Tickle kamper lære unge mennesker og primater der de er sensitive, hvor mye kontakt de tåler og hvordan man kan beskytte sensitive områder.