Digidexo.com

Hva er borsyre godt for?

Borsyre er en forbindelse som finnes i naturen. Boron, elementet nummer 5 på den periodiske tabellen, er universelt finnes i hele naturen, men aldri i sin enkle delstaten bor. Boron alltid er funnet som en forbindelse med andre elementer slik som natrium, som er boraks, eller oksygen, som er borsyre. Tilgjengeligheten av borsyre gjør det enkelt å studere og finne nye og spennende bruksområder for det.

Traits

Borsyre er laget av bittesmå krystaller som er hvit, luktfri og smakløst. Faktisk ligner det vanlig bordsalt. Det er funnet i bergarter som er rike på mineraler, spesielt i salt-innsjø senger i ørkenen. De høyeste konsentrasjonene er funnet på steder som Death Valley i California, Tyrkia og Kina.

Struktur og Toxicity

Borsyre er bor i kombinasjon med oksygen og hydrogen. Den kjemiske forbindelse er kjent som H3BO3. Borsyre er en svak syre med en pH-verdi på 5,1. Boron er et essensielt næringsstoff for planter, og brukes derfor i mange gjødsel. Miljøvernere bekymre deg hvis for mye eksponering for borsyre vil ha negative effekter på mennesker. Imidlertid er giftigheten av borsyre betraktes lav, selv lavere enn bordsalt, noe som betyr at det er i det vesentlige uskadelig.

Historie og bruke

Borsyre har vært brukt av mennesker siden 900 e.Kr., da kineserne brukte den til glasur keramikk. I 1702, Wilhelm Homberg skapte de første menneskeskapte krystaller når han blandet boraks og mineralsyrer med vann. Det ble snart oppdaget at saltkrystaller som ble dannet hadde antiseptiske egenskaper, og siden da bruken av borsyre har økt kraftig.

Bruksområder

De bruker for borsyre varierer fra farmasøytisk bruker til konserveringsmidler til Pest kontroller til leker. I 1943, forskere blandet silikonolje med borsyre. Dette resulterte i en gooey, bouncy nontoxic materiale som ikke bare spratt når droppet, men også strukket lenger enn gummi. Dette funnet er i dag kjent som Silly Putty.

Borsyre er et mildt antiseptisk og en mild syre, som kan hemme veksten av mikroorganismer på kroppen. Derfor er borsyre brukes i baby pulver, kontaktlinseløsninger, vaginal rettsmidler og akne behandlinger.

Borsyre er også en skadedyrbekjempelse produkt. Mest spesielt har det blitt funnet å være effektiv i behandling av områder for lopper. For insekter det fungerer som et tørkemiddel, dehydrerende insekt ved å kompromittere sin exoskeleton.

Borsyre anvendes i svømmebassenger og spa å inhibere veksten av organismer, og det kan være tryggere og frembringe en mykere følelse i vann enn klor.

Borsyre anvendes i gjødningsstoffer for å hjelpe til i veksten av planter. Imidlertid ved høye konsentrasjoner kan det også brukes et ugressmiddel, siden det forstyrrer fotosyntese, forårsaker plante uttørking.

Borsyre anvendes som et flammehemmende middel, siden det hindrer frigjøring av brennbare gasser fra materialer såsom tre, bomull og papir-baserte produkter.

Hjem Rettsmidler

Et middel for pink eye kan fremstilles ved å blande borsyre med saltholdig vann og skylling øynene flere ganger om dagen. Borsyre kan bli stenket i sko for å holde føttene lukter friskt og også hemme veksten av sopp (fotsopp). Borsyre kan blandes med destillert vann og brukes som en mild aktuell antibiotika for mindre kutt og skrubbsår. Den kan være plassert i klare gel kapsler og anvendt for behandling vendende vaginal gjær infeksjoner. Borsyre kan blandes med destillert vann og eddik for å frembringe en effektiv svømmer øre dråpe.

Fremtidige bruksområder

Borsyre kan brukes som en kilde for hydrogen for å utvikle en ny "ren" brennstoff-teknologi. Produksjonen av tekstiler og plast kan bruke borsyre for å øke sine flammehemmende egenskaper. Forskere i mange industrielle produksjonsprosesser ser på borsyre for å bidra til å senke energiforbruket og muligens også vannforbruket under produksjonen av ulike produkter. Regjerings forskere har funnet ut at nanopartikler av borsyre kan øke ytelsen til motorolje, og dermed redusere drivstoff og oljebruk.

Mye av forskningen som blir gjort viser at borsyre kan bidra til å bevare våre naturressurser siden det reduserer bruk og kan selv bidra til alternative energikilder.