Digidexo.com

Hva er huden sår?

Hudsår kan være forårsaket av ulike ting. Trauma, eksponering for varme eller kulde, kan problemer med blodsirkulasjonen, infeksjon eller irritasjon eller eksponering for korroderende materiale forårsake huden sår. Liggesår er en form for sår i huden. Flere helsemessige forhold også forårsake huden sår. De kan være smertefull, ubehagelig og pinlig. Huden sår kan være en kronisk tilstand, og kan ta flere dager (opptil flere uker) for å helbrede.

Munnsår

Munnsår, også referert til som canker sår, er en form for sår i huden. Canker sår kan beskrives som en klynge eller lone erosjon inne i slimhinnene innsiden av munnen. De bør ikke forveksles med forkjølelsessår, som vises på utsiden av munnen og nær utsiden av munnen. Canker sår er ofte smertefullt og grunt. Med alvorlige canker sår angrep, kan den enkelte lider av ekstrem trøtthet, feber og hovne lymfeknuter.
Canker sår siste sju til ti dager. Noen hjemme rettsmidler for å bli kvitt dem inkluderer å sette salt direkte på sår eller skylle munnen med varmt saltvann. De fleste canker sår vil gå bort på egenhånd hvis igjen alene.

Kronisk venøs insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens, også referert til som CVI, er når det er en dårlig blod retur fra føtter og ankler til hjertet. Det kan forekomme etter overdreven clotting og betennelse i beinet årer. Denne sykdommen er referert til dyp venetrombose. Det resulterer når venene i benet ikke klarer å holde blod mot tyngdekraften, noe som fører til svak bevegelse av blod ut av årer, noe som resulterer i hovne ben. CVI kan også føre til sår hud og infeksjon, men regnes ikke for å være en alvorlig helsetilstand. Behandlingen fokuserer vanligvis på lettelser ubehag og smerte.

Diabetes

Diabetes er ofte ledsaget av huden sår. En person som har diabetes kan ikke riktig produsere insulin eller ikke kan nok bruke insulinet han produserer. Dette kan føre til dårlig sårtilheling og lett blåmerker. En person med diabetes er også høyere risiko for infeksjon og har problemer som involverer øyne, nyrer, nerver og hjerte.
Diabetiske sår hud blir referert til som trykksår. Folk typisk utvikle dem når de har vært begrenset til seng for en periode av tid. De oppstår vanligvis i ryggen, korsryggen, skulderbladene, albuer og hæler. Disse er de punkter hvor vekten av pasientens kropp presser huden mot den faste overflaten av sjiktet.

Seng sår kan bli alvorlig hvis venstre ubehandlet. Når dette skjer, kan pasienten utvikler en infeksjon. De vare alt fra tre uker til seks måneder, men er ansett for å være en kronisk tilstand for noen individer.

Infeksjon

Når en persons kropp har blitt invadert med bakterier, virus eller sopp, vanligvis utvikler hun en infeksjon. Ikke alle av disse vil forårsake infeksjon; Men spiller immunsystemet en stor rolle i utviklingen av huden sår. Dersom bakterier fra et sår i huden kommer inn i blodet, kan dette være et reelt problem. Koker er en type sår i huden, som er forårsaket av infeksjon og en dårlig immunsystem.

Perifer vaskulær sykdom

Perifer vaskulær sykdom, også kjent som PVD, faktisk refererer til en rekke forhold, som først og fremst påvirker arterier i kroppen. PVD ikke påvirker gjerne koronararteriene, som leverer blod til hjertet. PVD fører ofte huden sår. Behandlingstilbud varierer; Pasientene bør imidlertid følge legens instruksjoner.