Digidexo.com

Hva er soyalecitin brukes til?

Hva er soyalecitin brukes til?


Lecithin er et naturlig forekommende stoff som finnes i ulike matvarer som biff, peanøtter og egg. Soyalecitin, også kalt soyalecitin, ekstraheres fra soyabønneolje etter en destillasjonsprosess.

Historie

Lecithin ble oppdaget i egg av den franske vitenskapsmannen Maurice Gobley i 1850. Dens ekstraksjon av soyabønner begynte på 1930-tallet. I dag er de fleste lecithin avledet fra belgfrukter.

Bruksområder

Soyalecitin brukes primært som en emulgator, som holder vann og fett fra separering i næringsmidler. Den finnes i sjokolade, peanut smør og margarin. Soyalecitin har også ulike industrielle anvendelser.

Kolin

Fordi soyalecitin er høy i kolin, en viktig cellekomponent, mange verdi det for dets antatte helsemessige fordeler. Likevel US Food and Drug Administration har ikke vurdert det for sikkerhet, renhet eller effektivitet.

Andre bruksområder

Grupper som United Soybean Board og andre fortsetter å gjøre ubekreftede påstander for et bredt spekter av plager som soya lecithin angivelig bidrar til å lindre.

Advarsel

Ifølge Kaayla Daniel, Ph.D., forfatter av boken "The Whole Soy Story", soyalecitin er et avfallsprodukt som inneholder plantevernmidler og løsemidler som heksan. Daniel hevder videre at soya lecithin stiller visse farer for de med soya allergi.