Digidexo.com

Hva som forårsaker store smerter i buen på foten?

Har du noen gang hatt en smerte i buen av foten din ved å komme ut av sengen? Eller kanskje det oppstår etter langvarig stående, løping eller gåing. Noen ganger kan du gå den av og andre ganger skyting smerte er mer enn du kan stå. Følgende er noen syndromer som forårsaker bue smerte. Forstå at disse er muligheter, og på ingen måte en diagnose. Søke medisinsk behandling når det trengs.

Mulige årsaker til smerter i fotbuen

Buen på foten består av et band av fascia som festes tærne til calcaneus bein (hæl). I mange tilfeller fascia blir irritert og betent. Denne irritasjonen kan også innebære akillessene og muligens leggen, siden akillessene knyttet til disse musklene og kontrahering dem kan skape smerter i buen. Heat, klassisk massasje og treg strekk kan løsne det nok for å lindre smerten. Løpere har ofte problemer på grunn av hælen / tå vektbærende handling. Dette kan skape mikro-tårer i fascia hvis du ikke skal strekke før du kjører. Forskjellige benlengder resulterer i en ujevn gangart også kunne være en faktor, som kunne tårer til fascia, eller plantar fasciitis, som er den mest vanlig kjent syndrom av buen. De eldre kan ha degenerasjon og bryte ned av fascia fibrene som de alder skaper mikro-tårer, noe som gjør dem mer utsatt for fotproblemer. I disse tilfellene en bue støtte er spesiallaget for å løse problemet

Lav Kalium

Lav kalium kan også opprette foten kramper. Hvis kalver er stramt og kramper kan trekke handling påvirker buen. Tegn og symptomer på lavt kalium inkluderer svakhet, tretthet, muskelkramper, forstoppelse og unormal hjerterytme (arytmier). Behandling av lav kalium er rettet mot den underliggende årsak, og kan omfatte kaliumtilskudd. Hvis du er bekymret for din kaliumnivå, snakk med legen din.

Plantar fasciitis

Smerter ved stiger i morgen eller smerter under lange turer eller langvarig stående kan være plantar fasciitt. Dreven strekking av plantarfascien vil rive det, og kan føre til helbrede spurs hvis ikke en ordentlig måte. Et eksempel er stiger opp på ballen av foten barefoot, som om nå for noe, eller når iført høye hæler. Begge er unaturlige posisjoner for foten, slik støtte av buen er svært viktig. En lav hæl, og i noen tilfeller en bue støtte, anbefales. En helhetlig tilnærming til raskt å løse plantar fasciitt er med svenske Bitters. Prøv å fortynne bitter med renset vann og suge et ess bandasje i det. Slather kakao smør eller smult på buen og toppen av foten for å hindre uttørking. Klem ut overflødig væske i bandasjen og vikle foten løst. Deretter sette en plastpose over bandasjen og en sokk over det og gå til sengs. Gjør dette i 3-7 netter til smerten er borte. Jo raskere du gjør dette etter skade jo bedre; urtene suge inn i konseptet og fremme helbredelse.

Tarsal Tunnel Syndrome

Når posterior tibial nerve blir komprimert i tarsal tunnel, er det nummenhet over buen på foten, samt smerte, svie eller prikking (nervesmerter). Tarsal tunnel syndrom kan forveksles med plantar fasciitis eller hælspore, og legen din kan utelukke det med en nerve conduction test. Dette syndromet er hva carpal tunnel syndrom er til hånden / håndleddet.

Bekhterevs sykdom

Bekhterevs sykdom kan skade brusk og bein i ryggraden og hoftene og føre til disse områdene smeltet sammen. Når dette skjer det begrenser din mobilitet og skader nerver, noe som i sin tur kan skape hæl og bue smerte.