Digidexo.com

Utbredelsen av periodontal sykdom

Periodontal sykdom er den medisinske termen for tannkjøttsykdom. Det finnes flere typer, som alle påvirker tannkjøttet eller kjevebeinet i varierende grad.

Enkelte personer er mer utsatt for å utvikle tannkjøttsykdom på grunn av livsstilsfaktorer. Hvis periodontal sykdom er forårsaket av livsstilsfaktorer, kan risikoen reduseres, og noen av skade kan også bli reversert ved å endre disse faktorene.

Periodontal sykdom

Gingivitt er den tidligste og mildeste formen for tannkjøttsykdom. Den er forårsaket av bakterier under tannkjøttet, som generelt er forårsaket av utilstrekkelig munnhygiene. Det kan reverseres ved å bli kvitt bakteriene, som ofte gjøres ganske enkelt ved å forbedre oral hygiene. Symptomene inkluderer hovne og blødende tannkjøtt. Dårlig ånde, eller halitosis, er vanlig også. Skaden er begrenset til tannkjøttvevet på dette stadiet.

Tidlig periodontitt er mer alvorlig enn gingivitt. Den omfatter de samme symptomene, men generelt mer alvorlige, og noen ytterligere symptomer. Gum vevsskade er mer utbredt, og kan inneholde noen resesjon i tannkjøttet fra tennene. Skaden kan spre seg fra tannkjøttet til bindevev og kjeven benvev på dette stadiet.

Moderat periodontitt er en videreføring av tidlig periodontitt, og omfatter de samme symptomene, samt noen nye. Lommer kan dannes i tannkjøttet, enten svulmende eller tilbakegang. De kan fylles med puss og lett for å blø. I tillegg forekommer mer alvorlig bentap på dette stadiet. På grunn av den bentap og nedbryting av bindevev, kan tennene begynner å forskyve seg eller løsne.

Detaljert periodontitt forårsaker samme type skade som moderat periodontitt, skjønt mer alvorlig. Bentap er mer uttalt og kan forårsake alvorlig forskyvning av tenner og tap av tenner. Gummiene kan ha dype mellomrom mellom dem, og tennene. Dårlig ånde er mer uttalt og vanskelige å herde ved dette punktet.

Forebygges risikofaktorer

Visse faktorer spiller en rolle i din sjanse for å utvikle periodontitt. Det er noen risikoer som du kan kutte eller redusere basert på din livsstil valg.

En vanlig vane som i stor grad øker dine sjanser for å utvikle tannkjøttsykdom er tobakksbruk. Ifølge American Academy of Periodontology, "... 17.6 prosent av nåværende eller tidligere sigar eller pipe røykere hadde moderat til alvorlig periodontitt -. Nesten tre ganger prosent av ikke-røykerne I tillegg gjennomsnitt de fire manglende tenner."

The American Dental Association sier at røykere er fire ganger større sannsynlighet for å utvikle tannkjøttsykdom enn ikke-røykere
.
Snus øker også risikoen for tannkjøttsykdommer. The Mayo Clinic sier, "The sukker og irritanter i skråtobakk og andre former for snus kan føre til at tannkjøttet til å trekke vekk fra tennene i området av munnen hvor du plasserer den tygge. Over tid kan du utvikle tannkjøttsykdommer .. . "

Røyking øker utviklingen av calculus, en herdet plakk som må fjernes ved hjelp av en profesjonell rengjøring. Røyking fører også lommer mellom tennene og tannkjøttet, noe som øker bakterievekst under tannkjøttet.

I tillegg til bruk av tobakk, er utilstrekkelig munnhygiene en forebygges risikoen for tannkjøttsykdom. Tanntråd daglig er en god måte å bli kvitt bakterier langs og rett under tannkjøttet. En vannoppsug, eller muntlig vanning system, er en annen god måte å bli kvitt bakterier på kanten av tannkjøttet. Du trenger å børste minst to ganger om dagen, helst oftere, også etter hvert måltid. Profesjonelle rengjøringer to ganger i året er også bra for å redusere plakk og oppdager tannkjøttsykdom tidlig.

Andre risikofaktorer

Det er flere sykdommer som øker risikoen for periodontal sykdom. Ofte er disse sykdommene effekt på immunsystemet eller andre store systemer i kroppen.
Epstein Barr-virus (EBV), en type av herpes virus, kan øke risikoen for skader på grunn av periodontitt. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har mer enn 90 prosent av verdens befolkning hadde EBV. Mens dette har gitt immunitet mot EBV og kyssesyke for noen mennesker, de med periodontal sykdom har større risiko for å lide langvarig skade fra EBV. Mayo Clinic rapportert at når EBV er til stede i tannkjøttet kronisk, risiko for å utvikle kreft eller andre sykdommer øker.

En 2008 studie kalt "Association Blant Revmatoid Artritt, munnhygiene, og Periodontitt," publisert i juniutgaven av Journal of Periodontology, den offisielle utgivelsen av American Academy of Periodontology, avdekket enda en potensiell bivirkning av RA. Forskere i Berlin, Tyskland oppdaget at pasienter med RA har en høyere forekomst av periodontal sykdom sammenlignet med friske kontroller. Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom.

Ifølge en artikkel av American Academy of Periodontology, "Mennesker med diabetes er mer sannsynlig å ha periodontal sykdom enn mennesker uten diabetes. En studie i Journal of Periodontology fant at dårlig kontrollert type 2-diabetikere har større sannsynlighet for å utvikle periodontal sykdom enn velkontrollert diabetikere er. "

Folk som er HIV positiv, har en økt risiko for å utvikle en type tannkjøttsykdom kalt nekrotiserende periodontitt. Det fører tannkjøtt vev til å dø i flekker og lage lesjoner i tannkjøttet.

Misforståelse

Bare fordi du pusser daglig, tanntråd og gå til tannlegen to ganger i året betyr ikke at du ikke kan få tannkjøttsykdom. Selv om du er fri for symptomer kan du fortsatt ha gingivitt eller tidlig periodontitt, som de kan være asymptomatiske mens tannkjøtt vev er å bli skadet.

Hvis du har noen blødning i det hele tatt når du pusser eller tanntråd, har du bakterier under tannkjøttet i de stedene som Bled. Børsting mer grundig eller bruker en vannoppsug kan være i stand til å kvitte seg med bakterier og stanse den skade som det forårsaker.

Betraktninger

Hvis du opprettholde god munnhygiene for et par måneder og fortsetter å ha symptomer på tannkjøttsykdom, bør du rådføre deg med lege eller tannlege. Du kan ha en udiagnostisert tilstand som bidrar til tannkjøtt problemer eller du kan trenge en mer intensiv tannkjøtt rengjøringsmetoder.

Skalering er en prosedyre som fjerner plakk og bakterier som er grov fra rundt og under tannkjøttet. Det kan også rense ut utsparinger, eller lommer i tannkjøttet. Root høvling fjerner flekker av plakk eller bakteriell samling fra røttene av tennene og etterlater overflaten glatt. Dette hjelper tannkjøttet feste til tennene som de leges.