Digidexo.com

Hvordan redusere risikoen for syfilis

Hvordan redusere risikoen for syfilis


Syfilis er en bakteriell infeksjon som oftest spres ved seksuell kontakt. Trygg seksuell praksis og kondombruk er de mest effektive tiltak for å ta for å redusere risikoen for entreprenør syfilis. Les videre for å lære hvordan du kan redusere risikoen for entreprenør syfilis.

Bruksanvisning

•  Snakk med din seksualpartner om sin HIV-status og historie andre seksuelt overførbare sykdommer. Finn ut når han sist ble testet for syfilis, HIV og andre sykdommer. Diskutere disse temaene åpent og ærlig vil tillate deg å ta nødvendige forebyggende tiltak for å beskytte din helse.

Vurdere et langsiktig monogame forhold med en seksuell partner som har blitt testet for seksuelt overførbare sykdommer og vist å være ikke-infiserte. De beste måtene å redusere risikoen for å pådra syfilis er gjennom trygg seksuell praksis og regelmessig bruk av kondom.

Unngå bruk av alkohol og legemidler som kan føre til seksuell praksis som setter deg i fare, inkludert ubeskyttet sex. Alkohol og narkotikabruk kan påvirke din dømmekraft om trygg seksuell aktivitet.

Vit at å hindre kontrahering syfilis, er det nødvendig å unngå kontakt med infiserte vev og kroppsvæsker av en person som har syfilis. Det er viktig å huske på at overføring av syfilis kan oppstå når ingen sår eller hudutslett er synlige. Det er meget mulig at en person som har syfilis kanskje ikke vet at hun er infisert.

•  Husk at regelmessig, riktig bruk av latex kondomer bidrar til å redusere risikoen for entreprenør syfilis. De er imidlertid bare effektive når de infiserte områder av kroppen er beskyttet. Syfilis kan oppstå i områder av kroppen som ikke er dekket av kondomet, inkludert lepper, munn eller anus.

Vet at bading, urinering eller skylling etter seksuell aktivitet ikke hindre overføring av seksuelt overførbare sykdommer, inkludert syfilis. Oppsøke lege umiddelbart hvis du merker noen sår eller utslett på kroppen din, spesielt hvis man er funnet i underlivet.

Vær klar over at selv etter å ha blitt behandlet og kurert, er du fortsatt i faresonen for å pådra en ny syfilis-smitte fra en infisert seksuell partner. I tillegg kan du trenger å bli testet på nytt for syfilis for å være sikker på at det ikke skjer igjen etter behandling.

Tips og advarsler

  • Informer legen din eller lege hvis du utvikler tegn eller symptomer på syfilis. Ettersom det er flere forhold som kan ha lignende symptomer, må du gjennomgå en grundig medisinsk evaluering.
  • Syfilis kan kureres med tidlig diagnose, rask behandling og tett oppfølging. Når sent stadium medisinske komplikasjoner utvikle, kan imidlertid langsiktige helseproblemer oppstå til tross for behandling.