Digidexo.com

Hva er årsakene til menstruasjonssyklusen Stoppe?

Hva er årsakene til menstruasjonssyklusen Stoppe?


Det er mange mulige årsaker menstruasjonssyklusen kan stoppe eller bli avbrutt, noen mer alvorlige enn andre. Det anbefales at hvis mer enn tre perioder er savnet i et år, er det brakt til seg oppmerksomheten til helsepersonell. Amenoré er den medisinske termen for fravær av perioder. Primær amenoré er en klassifisering som brukes når menstruasjonssyklusen ikke har startet i en alder av 16. Sekundær amenoré er betegnelsen som brukes når det har vært et fravær av menstruasjon i mer enn tre til seks måneder i en kvinne som har hatt perioder tidligere. Ologomenorrhea er den medisinske termen for uregelmessige eller sjeldne perioder, vanligvis færre enn seks eller åtte per år.

Hypothalamus amenoré

Hypotalamisk amenorré er en lidelse som opptrer når hypothalamus bremser eller stopper utgivelsen av GnRH (gonadotropin-frigjørende hormon), som er et hormon som bestemmer når en kvinne begynner sin periode. Denne tilstanden er oftest forbundet med lav kroppsvekt, anorektiske tilstander, meget lav fettprosent og svært lite fett og kaloriforbruk.

Hormonelle svingninger

Det er flere hormoner som er involvert i menstruasjonssyklusen, inkludert GnRH, østrogen og progesteron. Hvis disse nivåene svinge utenom normale verdier, kan dette føre til uregelmessige eller fraværende perioder. En ubalanse i skjoldbrusk nivå kan også ha en innvirkning.

Trening

Gjentatte hard trening kan føre til et bortfall av menstruasjon. Den største risiko for dette forekommer når mengden av kalorier og fett som forbrukes er mindre enn den mengde som blir brent under trening. Selv om noen kvinner kan se dette som gunstig, kan det føre til andre helse- og fruktbarhetsproblemer. Det enkleste middel er å øke mengden av fett og kalorier som forbrukes.

Graviditet

Flertallet av kvinner ikke har perioder i løpet av et svangerskap. Selvfølgelig, hvis det er en sjanse du er gravid, bør du ta en graviditetstest for å få et endelig svar.

Menopause

Menopause er den vanligste årsaken til opphør av menstruasjonssyklusen hos kvinner over 50 år. Kvinner mellom 40 og 50 år kan oppleve tidlig overgangsalder. Menopausale symptomer på kvinner mellom 20 og 40 blir ofte referert til som tidlig overgangsalder, eller eggstokksvikt.

Andre årsaker

Det er mange andre mulige årsaker til en stans i menstruasjonssyklusen. Svulster i hypofysen, som skiller prolaktin er en annen vanlig årsak til sekundær amenoré. Polysystic ovariesyndrom fører sjeldne perioder, og høye nivåer av mannlige hormoner. Anatomiske problemer, for eksempel en blokkering i egglederne kan stoppe menstruasjonen, og kan ha langsiktige fruktbarhet konsekvenser hvis venstre ubehandlet.

Anbefalinger

Hvis en kvinne opplever uregelmessige eller sjeldne perioder, eller menstruasjonssyklusen har stoppet, er det tilrådelig å konsultere helsepersonell, da behandling kan være nødvendig. En full medisinsk og slektshistorie vil mest sannsynlig bli tatt. Det kan være en enkel løsning for å bringe Menstruasjon tilbake i normalområdet, men det kan også være behov for videre undersøkelser og behandling. Mens mange kvinner synes det er pinlig å diskutere deres menstruasjon, er det ikke noe som bør unngås.