Digidexo.com

Hvordan Er insulinpumpe installert på kroppen din?

Insulinpumpe

Insulin er et hormon som bidrar til å regulere blodglukosenivåer, og som normalt vil bli produsert av bukspyttkjertelen. Personer som lider av sykdommen diabetes har problemer med å produsere og bruker insulin naturlig, så de må nøye overvåke deres kosthold, så vel som deres virksomhet og deres blodsukkeret. I mange tilfeller har kunstig insulin for å bli introdusert til diabetiker system gjennom en rekke tiltak. En av disse anordninger er en insulinpumpe, som er en anordning som kontinuerlig tilfører insulin inn i kroppen.

Kirurgi

Det finnes ulike måter som en insulinpumpe kan fungere, og en av disse måtene er å installere en kirurgisk slangen inn i pasientens mage. Dette er en relativt enkel fremgangsmåte, og en permanent-port vil bli igjen for at pumpen skal kobles til. Den insulinpumpe, som er på størrelse med en personsøker eller en liten mobiltelefon, kan koples til porten, og programmert til å injisere insulin inn i pasientens kropp. Når pasienten gjør noe som kan skade pumpen, som for eksempel dusjing eller svømming, kan pumpen kobles fra og lagt til side for en kort tid før den er plugget tilbake igjen.

Kanyle

Det er også en ikke-kirurgisk alternativ tilgjengelig for de som foretrekker noe mindre permanent. Insulinpumpen kobles til en liten, myk slange, og ved slutten av dette rør, omtrent lengden av et menneskelig fingernegl, er et sekundært rør som kalles en kanyle. Kanylen trykkes inn i huden med en enkelt nålestikk, og da røret er satt inn og klar til å benyttes. Kanylen må flyttes hver to til tre dager, og det anbefales at pasienter sette det på den ene eller den andre siden av magen som det er der insulinet absorberes beste.