Digidexo.com

Hva er stoffet Norvasc brukes til?

Norvasc er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle mennesker med høyt blodtrykk og angina. Behandling av høyt blodtrykk senker pasientens sjansene for å oppleve andre alvorlige medisinske tilstander, som for eksempel hjerteinfarkt, slag og nyreproblemer. Norvasc er vanligvis tatt i pilleform, vanligvis en gang om dagen. Det kan tas med eller eller uten mat. Legen din kan starte på en lav dose av medisinen og gradvis øke dosen for å oppnå maksimalt utbytte.

Slik fungerer det

Norvasc tilhører en gruppe legemidler som kalles kalsiumkanalblokkere. Det fungerer ved å blokkere kroppens transport av kalsium til muskelcellene lining kroppens arterier, inkludert koronararteriene. Når transporten av kalsium er blokkert, musklene rundt blodårene er avslappet og arterier kan strekke. I sin tur, blir blodtrykket redusert, noe som resulterer i mindre belastning på hjertet.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen pasienter som tar Norvasc å behandle høyt blodtrykk og angina kan oppleve kvalme, magesmerter, muskelkramper, svakhet, tretthet, rødme, hodepine, svimmelhet og tretthet. Ingen av de som er grunn til bekymring, men ta kontakt med legen din dersom bivirkningene blir plagsomme.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan Norvasc forårsake alvorlige bivirkninger som indikerer en potensiell komplikasjon som krever rask medisinsk behandling. Slutte å ta medisinen, og varsle legen din umiddelbart hvis du utvikler noen av følgende: gulsott, mørk urin, forverring brystsmerter, pustevansker, en rask eller uregelmessig hjerterytme, pounding i brystet, ømme, hovne eller blødende tannkjøtt og hevelse i ben eller føtter.

Advarsler

Norvasc er kanskje ikke trygt for personer med visse medisinske tilstander, inkludert de med leverproblemer, ekstremt lavt blodtrykk eller hjertesvikt. Sørg også for å fortelle legen din om du er gravid eller ammer som medisinen kan skade barnet ditt. Pass alltid på å diskutere din fulle medisinske historie med legen din før du tar Norvasc eller andre medisiner.

Legemiddelinteraksjoner

Som med mange medisiner, er Norvasc kjent for å samhandle med andre legemidler, forårsaker potensielt skadelige interaksjoner eller øke sannsynligheten for å oppleve bivirkninger. For eksempel tar Norvasc sammen med vasopressin reseptorantagonister øker sjansene for å oppleve bivirkninger av Norvasc. Tar sildenafil og Norvasc øker sammen sjansene for å utvikle lavt blodtrykk.