Digidexo.com

Hva er de forskjellige typene av hypertensjon?

Hypertensjon, mer kjent som høyt blodtrykk, oppstår når blodtrykket er fortsatt gjennomgående høy. Hypertensjon er den viktigste årsaken til hjerneslag, men kan også forårsake skade på nyrer, koronararteriene og øyne. Av denne grunn er det viktig å identifisere blant de forskjellige typer av hypertensjon, årsaker og behandling. Å kontrollere hypertensjon hell hos enkelte pasienter, må helsepersonell først diagnostisere en bestemt sak basert på dens egenskaper og årsaker.

Primær hypertensjon

Enkeltpersoner vanligvis lider primær hypertensjon som følge av dårlige livsstilsvaner. Mens denne typen av hypertensjon står for mesteparten av de diagnostiserte tilfeller av leger, er den nøyaktige årsak er ukjent. Imidlertid har enkelte teorier foreslått at hos noen mennesker, kan et problem med nyrene føre til at kroppen for å beholde en økt mengde av natrium, noe som i sin tur øker blodvolumet og trykket i karene. Mens medisinering kan være nødvendig, kosttilskudd endringer, stressmestring og fysisk aktivitet er viktige elementer i behandlingen. Natrium inntak er en primær faktor ansvarlig for høyt blodtrykk i mange individer, spesielt eldre og folk som er overvektige. Frukt og grønnsaker er gode kilder til kalium, som, hvis konsumert i tilstrekkelige mengder, kan bidra til å senke blodtrykket.

Sekundær hypertensjon

Sekundær hypertensjon er symptom på en underliggende medisinsk tilstand som for eksempel nyresykdom, problemer med leveren, kongestiv hjertesvikt, stress, søvnapné eller en endokrine lidelser som hypertyreoidisme og Cushings syndrom, som produserer høye nivåer av hormoner. Nyrearteriestenose er en hyppig årsak til sekundær hypertensjon. Problemer oppstår når arterien forsyner nyrene med blod smalner. Behandling av sekundær hypertensjon innebærer å kontrollere underliggende medisinsk tilstand eller sykdom i tillegg til å foreskrive antihypertensiva.

Alkohol-induserte hypertensjon

I gjennomsnitt, 30 til 50 prosent av alkoholikere har hypertensjon. Tilstanden er mer sannsynlig hos kvinner som misbruker alkohol enn menn. Faktisk kan tung drikking av alkohol være en av de mest vanlige årsaker til sekundær hypertensjon. Tallrike studier av alkoholikere har vist at i de fleste tilfeller, blodtrykket går tilbake til det normale når alkohol er ute av personens system, og han fortsetter å avstå. Imidlertid, hvis en person begynner å drikke igjen stiger blodtrykket. Forbruker for mye koffein kan også føre til en midlertidig økning i blodtrykket. Koffein stimulerer frigjøring av kortisol og adrenalin. Fordi de fleste koffein narkomane utvikle en toleranse over tid, gjenstår spørsmålet om koffein påvirker negativt blodtrykk i lang sikt.

Isolert systolisk hypertensjon

Isolert systolisk hypertensjon forekommer i mennesker som de blir eldre. Oppbygging av plakk i blodårene gjør det vanskeligere for blodet å strømme gjennom. En vanlig form for høyt blodtrykk hos individer eldre enn 60, vises medikament for å redusere risikoen for hjerteanfall og slag. Forskning støttet av både National Institute of Aging og nasjonale hjerte, lunge og blod Institute fant at behandling av eldre med diuretika ikke bare reduserer risikoen for å utvikle hjerte-og karsykdommer, men kan også redusere risikoen for demens og relaterte depresjon.

Graviditet induserte hypertensjon

Noen ellers friske kvinner begynner å lide av hypertensjon etter det tjuende svangerskapsuke. I de fleste tilfeller er disse kvinnene er overvektige eller fete. Tilstanden kan være mild eller ganske alvorlig. Andre symptomer inkluderer å beholde vann og protein i urinen. Tilstanden vanligvis går bort i løpet av noen få uker etter levering. Graviditet induserte hypertensjon kan skyldes preexisting hypertensjon, diabetes, nyresykdom eller bærer flere fostre. Kvinner som er diagnostisert med graviditet induserte hypertensjon har større risiko for svangerskapsforgiftning under graviditeten. Symptomer kan være hodepine, svimmelhet, hevelse i hender og ansikt, kvalme, oppkast og smerter i magen. Tilstanden rammer vanligvis gravide kvinner som er yngre enn 25 år eller eldre enn 40 år. Det er mer sannsynlig å skje i løpet av første graviditet eller hos kvinner som hadde hypertensjon før du blir gravid.

Legemiddelinduserte hypertensjon

Visse reseptbelagte legemidler og over-the-counter (OTC) medisiner kan enten forårsake eller forverre hypertensjon. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), decongestants og vekttap kosttilskudd er vanlige reseptfrie legemidler som kan føre til en økning i blodtrykket. Cortocosteroids, immunsupprimerende og kreftlegemidler er blant de reseptbelagte medisiner som høyt blodtrykk kan være en bivirkning. Disse stoffene innsnevre blodårene og kan forårsake nyreproblemer.

Ondartet Hypertensjon

Ondartet hypertensjon er ansett å være et medisinsk nødstilfelle som blodtrykk kan plutselig stige til farlige nivåer. En person kan oppleve kortpustethet, brystsmerter, en uutholdelig hodepine, kramper eller bevisstløshet som blodtrykket stiger. Oppkast kan tåkesyn eller blindhet oppstå også. Selv om tilstanden kan være livstruende hvis den ikke behandles umiddelbart, disse symptomene er ofte det første tegnet på at en person har høyt blodtrykk. Fordi blodtrykket stiger raskt så høyt, er en person i fare for lidelse hjerneslag, hjerteinfarkt, nyreskader eller aneurisme forårsaker blødninger i hjernen.