Digidexo.com

Argumenter for og imot av colonic vanning

Colonic vanning innebærer å plassere vann inn i tykktarmen for det formål å fjerne den av avfall. Colonics blir brukt av folk som kan være uregelmessig eller som et forebyggende tiltak mot gastrointestinale lidelser, for eksempel diverticulosis, forstoppelse eller tykktarmskreft. Fordeler inkluderer en grundig rensing av tykktarmen, som kan forbedre fordøyelsen og hastighet vekttap for en dieter. Risikoer inkluderer en avhengighet colonics eller manglende evne til å ha normale daglige avføring. De fleste bruker colonics bare sporadisk og generelt de ikke regnes vanedannende.

Identifikasjon

Colonic vanning er normalt utføres av en lisensiert kolon terapeut, sykepleier eller yrkesfaglig sykepleier i en klinikk. En session innebærer en klient ligger nede på en behandlingsbenk. Et rør settes inn i åpningen i tykktarmen og fylt med filtrert vann. Innholdet blir også ekstrahert med vakuum virkning av den spesielle maskin. Behandlinger kan koste i størrelsesorden $ 70 til $ 110 for en time-lang behandling.

Funksjon

Colonic vanning er utviklet for å fjerne avfall fra tykktarmen på en svært grundig måte. For god helse, er det ideelt å ha to til tre daglige avføring. Hvis dette ikke er tilfelle, kan colonics hjelpe gjenopprette denne prisen for avgiftning, sammen med en høy-fiber diett, regelmessig mosjon og andre endringer i livsstil.

Time Frame

Noen mennesker velger å ha colonic behandlinger som en del av en vekt-tap programmet. De kan gå til et spa for colonics og forbli på en juice raskt å miste vekt raskere. Andre mennesker har colonics bare hvis de opplever uregelmessigheter eller føler at de ikke oppnår minst én avføring daglig på egenhånd. Sist, noen mennesker har colonics som et forebyggende tiltak mot flere alvorlige helseproblemer, og kan få colonics bare en gang i måneden eller sjeldnere.

Fordeler

Colonic vanning fjerner avfall fra tykktarmen som kan ha vært der en stund. Manglende evne til å flytte tarmer kan føre til vektøkning og ubehag. Colonics kan bidra til å forbedre fordøyelsen og absorpsjon av næringsstoffer fra matvarer. Folk rapporterer ofte følelsen "lettere" etter en colonic.

Misforståelse

Det er en misforståelse å tro at colonics ikke er anvendelige. Mens colonics ikke kan være riktig for alle, med mindre du har minst ett daglig avføring per dag, er du ikke avgift tilstrekkelig. Det er mulig å misbruke colonics eller få dem for ofte, og skaper en avhengighet av dem. Men dette er ikke normen, og de fleste bruker colonic vanning kun etter behov.