Digidexo.com

Science Prosjekter på effekten av sigarettrøyk

Science Prosjekter på effekten av sigarettrøyk


Farene ved røyking er godt dokumentert, og barn blir stadig fortalt å unngå røyking på grunn av dem. Vitenskap prosjekter kan være en innovativ måte å dele denne informasjonen med karakteren skoleelever. Disse prosjektene bruke elevenes kreativitet i en hands-on læring forsøke som effektivt kan demonstrere farene ved røyking. Om prosjektene er individuelle eller gruppe, for vitenskap messer eller laboratoriet, vitenskap prosjekter sigarettrøyking effekter kan hjelpe barn unngå vane.

Betyr Røyking påvirker lungene?

Bruk to krukker, en svamp, en klar tube og en sigarett å konstruere en hevert røykemaskin. Plasser svamp i en krukke, og lage et lite hull for sigaretten i det andre glasset lokket. Som du la sigarett brenne, fyller røyk opp glasset og reiser gjennom røret til den andre krukken, forårsaker det å fylle med røyk også. Etter sigaretten brenner ut, trekke ut svampen. Svampen vil bli svertet og skittent, noe som gir et levende eksempel til studenter hvor farlig røyking er for lungene.

Røyk og Mold

Lag to gjennomsiktige røyking kamre fra lidded krukker. Skjær et hull i en av lokkene. Pass på at hullet bare plass til endestykket av en luftmadrass pumpe. Etterpå pumpe frisk luft inn i det kammeret, og plassere en sigarett i det andre kammeret. Plasser en eller to skiver brød i hvert kammer, og dokumentere frekvensen av muggvekst i kamrene over tid. Formen vil vokse saktere i røykfylte kammer, som viser at sigarettrøyk ikke bare påvirker barnas vekst, men veksten av andre organismer.

Lima Bean

Bruk ni limabønner og tre kopper for dette prosjektet. Plasser tre limabønner i en kopp vann, en kopp melk og en kopp tobakk vann; blande innholdet av en sigarett med vann for å gjøre tobakks vann. Observere veksten av de tre lima bønner over en to-ukers periode. De tobakk vann lima bønner bør utvikle tregere enn melk og rene vann lima bønner.

Du lukter som et askebeger

Bruk andre lærere eller foreldre for dette eksperimentet. Expose flere av de voksnes klær for sigarettrøyk for en time eller så. Har de voksne bære en rekke (1 til 5), og kommer inn i klasserommet en om gangen. Barna komme opp å lukte hver voksen. De går tilbake til sine plasser og skriv ned voksne nummer og "S" for røyker og "NS" for ikke-røyker. Du kan bruke virkelige røykere for dette eksperimentet, men dette kan skade melding hvis noen lærere eller foreldre er faktisk røykere.