Digidexo.com

Hva er Bells palsey?

Når ansikts nerver blitt svekket eller lammet på grunn av traumer av den syvende hjernenerve, oppstår Bells parese. Du vil merke en hengende på den ene siden av ansiktet, manglende evne til å smile med begge sider av munnen og øynene på den svekkede side vil være tårevåte og ikke i nærheten.

Historie

Tilstanden er oppkalt etter skotsk kirurg, Sir Charles Bell, som studerte den syvende hjernenerver forbindelse med ansiktsmusklene.

Årsak

Infeksjon eller virusangrep den syvende hjernenerven og det blir betent og klemt i den lille korridoren av bein som fører til ansiktet. Trykket skyldes nerve blir fanget skader det beskyttende belegget på nerven og fører til en kommunikasjon sammenbrudd mellom nerve og ansiktsmusklene.

Symptomer

Sammen med symptomer allerede er oppført, smerter rundt og i øret på den berørte side av ansiktet, sammen med lyder blir høyere på det øret, hodepine, tap av smak og en endring i mengden av spytt og tåreproduksjon er andre tegn assosiert med Bells parese.

Statistikk

Ifølge Bell parese informasjon nettsted, en i hver 5000 mennesker får Bells parese årlig, med 40.000 av dem er i USA.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for Bells parese inkluderer å være gravid, har en øvre luftveisinfeksjon, diabetes og være over 15 år, men under 60 år.