Digidexo.com

Symptomer på hudkreft på Hands

Hudkreft er ganske vanlig og kan påvirke omtrent hvilken som helst del av kroppen. Selv om det er spesielt i stand til å dukke opp i områder som ofte er utsatt for solen, er den ikke begrenset til disse områdene. Hendene er spesielt utsatt for mange typer hudkreft. For å søke passende legehjelp raskt, er det viktig å forstå hvordan de ulike typer hudkreft presentere seg symptomatisk.

Melanom

Melanom er langt den mest alvorlige av hudkreft typer og er kjent for raskt sprer seg i hele kroppen. Det kan slå en føflekk du allerede har i en kreft en eller kan utvikle seg på egen hånd. De vanligste symptomene er en føflekk som endrer på et tidspunkt i form, størrelse eller farge; en muldvarp som blør; en lesjon som har blå, svart, hvit eller røde flekker om sin kant eller en mørk lesjon som dukker opp på håndflaten.

Basalcellekarsinom

Hudkreft kan også ta form av basalcellekreft. Denne type er meget vanlig og relativt lett å behandle. Det betyr ikke ofte spre seg. Den vanligste formen er en flat lesjon eller en voks-lignende bump. I begge tilfeller blir disse kreftformene fjernes lett og ofte ikke oppstår på nytt.

Talg Gland Carcinoma

Talgkjertel carcinoma er en annen type hudkreft. Det er meget aggressiv og slår rot i oljekjertlene, ofte sprer seg raskt derfra til andre deler av kroppen, inkludert organer. Fargeløse knuter er det vanligste symptomet på denne hudkreft type og kan dukke opp hvor som helst på kroppen.

Merkel Cell Carcinoma

En sjelden type hudkreft kalles Merkel cell carcinoma. Denne typen viser seg som svært blanke knuter forankret i hårsekkene. Disse knuter er ofte enten rosa, blå eller rød og kan få like stor som to inches tvers. Det sprer seg veldig raskt å lage rask diagnose og behandling er avgjørende.

Plateepitelkarsinom

En annen type hudkreft er plateepitelkarsinom. Denne typen viser seg som en traust nodule med rød farge eller en flat, skjellete lesjon. Mens det sprer seg litt lettere enn basalcellekarsinom, er det fortsatt ganske enkelt å behandle og å forhindre fra å spre seg til andre deler av kroppen.

Kaposis Sarkom

Kaposis sarkom er en annen sjelden type hudkreft som faktisk begynner i blodårene i huden. Dette fører til purpuraktig områder for å utvikle seg på huden eller i slimhinnene. Det ser vanligvis hos personer med undertrykt immunsystem, og kan være vanskelig å behandle.