Digidexo.com

Hemorrhoid Spørsmål og svar

Hemorrhoid Spørsmål og svar


Hemorroider er en ubehagelig tilstand som vil påvirke folk flest minst én gang i sitt liv. For noen mennesker, hemorroider er en hyppig, smertefull problem. Lær hva hemorroider er, hva som forårsaker dem og hva du kan gjøre med dem.

Hva er hemoroider?

Hemorroider er hovne og betente årer i anus og endetarm. De kan beskrives som puter av vev fylt med blodkar. Hemoroider kan forekomme både på innsiden og utsiden av legemet. Eksterne hemorroider er vanligvis plassert på den delen av kroppen hvor anus møter endetarmen, og er ofte ganske smertefull. Innvendige hemoroider er hovne vener som oppstår inne i endetarmen. Fordi endetarms området mangler smertereseptorer, kan mange mennesker som lider av indre hemorroider ikke være klar over problemet før symptomer som rektal blødning oppstår.

Hva er symptomene på hemorroider?

Vanlige symptomer forbundet med hemorroider inkluderer brenning, kløe, rektal blødning og dannelse av små klumper rundt anus. Rektal blødning kan være en indikasjon på at du lider av indre hemorroider, selv om ingen andre symptomer er utstilt. Venstre ubehandlet, hemorrhoidal symptomer kan vare en uke eller mer.

Hva er årsaken til hemoroider?

Hemorroider er kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert overdreven sittende, alvorlig anstrengelse under avføring, hypertensjon, fedme og graviditet. Alt som øker rektal vein press kan bidra til dannelsen av hemoroider.

Hva behandlinger er tilgjengelig for hemorroider?

Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig for hemorroider, alt fra enkle over-the-counter behandlinger til mer invasive behandlinger som må utføres av en lege. Tilgjengelige behandlinger inkluderer soaking i en sitz bad eller varm kar, over-the-counter hemorrhoid krem, gummi band ligation, injeksjon terapi, cryosurgery, laser kirurgi eller elektrisk strøm terapi.

Kan jeg hindre hemorroider?

Det er tiltak som du kan ta for å redusere risikoen for å utvikle hemoroider. Disse forebyggende tiltak er å vaske anus daglig med mild såpe og kaldt vann, iført løstsittende klær som ikke irritere anus området, drikke mer væske, trene for å forbedre anus muskeltonus, og spise minst 25 g kostfiber hver dag . I tillegg er en 1987 studie publisert av Dr. Berko Sikirov funnet ut at folk som brukte husokkupasjon posisjon for avføring, eller konverteres til squat toaletter, sterkt redusert forekomsten av interne og eksterne hemorroider.

Hvordan er Hemorroider diagnostisert?

De som lider av hyppige hemorroider er ofte i stand til å fastslå en diagnose av hemorroider basert på symptomer. Hvis du aldri har hatt et tilfelle av hemorroider diagnostisert av en profesjonell og opplever hemorrhoidal symptomer, er det lurt å oppsøke lege. Symptomene på hemoroider ofte speile symptomene på mer alvorlige sykdommer som for eksempel anal melanom, anal fistler, abscesser, kløe ani eller anal sprekker. Legen vil undersøke deg og stille spørsmål om din livsstil og medisinsk historie for å gjøre hans diagnose. Hvis legen din ikke er i stand til å foreta en sikker diagnose av hemorroider, kan han bruke en prosedyre som sigmoidoskopi, Proctoscopy eller proktoskop å se inni endetarmen for visuell bekreftelse av indre hemorroider.