Digidexo.com

Hva er vanlige årsaker til hårtap?

Det er mange vanlige årsaker til hårtap, inkludert medisiner og stress. Sykdom og noen sykdommer vil føre til hårtap enten du er mann eller kvinne. I noen tilfeller er det ansett genetisk og en del av aldring. En vanlig håravfall problemet med menn kalles mønstret skallethet, men kvinner kan også oppleve det samme problemet. Dårlig ernæring og stress er to mer vanlige årsaker til håravfall.

Sykdom

Noen sykdommer som forårsaker hårtap inkluderer diabetes, lupus, alopeci og skjoldbrusk problemer. Det finnes fem typer alopecia: trekkraft (overdreven hår styling), telogen effluvium (avbrudd i normal hår syklus), alopecia areata (autoimmun lidelse), cicatrical (betennelse forårsaker arrdannelse) og androgenetic (mønstret skallethet).

Hormonendringer

Midlertidig hårtap kan oppstå endringer i hormoner på grunn av stress, p-piller, menopause, og fødselen. Den overdreven økning av testosteron kan føre til hårtap.

Hårbehandlinger

Hårfarge inkludert blekemidler og permanents er en vanlig årsak til hårtap når det brukes for ofte. Kombinere behandlinger vil føre til arrdannelse i hodebunnen og bidrar til håravfall.

Hodebunnen infeksjoner

En annen vanlig årsak til hårtap er infeksjoner i hodebunnen. Ring orm og soppinfeksjoner er den vanligste av hodebunnen infeksjoner.

Medisinering

En annen vanlig årsak til hårtap er bruken av visse medisiner som kjemoterapi, strålebehandling og i noen tilfeller pegylert interferon-alfa for behandling av hepatitt C vil føre til hårtap.