Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne Hodepine Typer

Hvordan gjenkjenne Hodepine Typer


Det finnes flere ulike typer hodepine, inkludert migrene, spenningshodepine, klase hodepine og hodepine som er sekundær til andre forhold. Noen hodepine dele visse symptomer og risikofaktorer, mens andre har unike karakteristikker. For å gjenkjenne hvilken type hodepine du har, må du forstå hva som gjør hver type hodepine annerledes.

Hvordan gjenkjenne Hodepine Typer

•  Finn ut hvor smerten er følt. Spenningen hodepine blir typisk følt på begge sider av hodet på samme tid, mens migrene starter vanligvis på den ene side og deretter spre seg. Sinus hodepine, som er sekundær i forhold til sinusitis, blir følt på den foran ansiktet eller bak øynene.

Karakter smerten. Migrene vanligvis føler at bankende smerte, mens spenningshodepine vanligvis føler for å stramme press.

Kvantifisere grad av smerte. Spenningshodepine er vanligvis mild eller moderat på smerteskalaen, men migrene kan være moderat til alvorlig. Cluster hodepine vanligvis forårsake intense, brennende smerter på ett sted.

Merk medvirkende faktorer. Hvis du har en hodepine sammen med en kald eller luftveisinfeksjon, er det mest sannsynlig en sinus hodepine forårsaket av betennelse i nesehulen. Andre forhold, som for eksempel en hodeskade, øyesykdom eller en hjernesvulst, kan også føre til en hodepine.

5 Se sekundære symptomer. Migrene er ofte oppleves med en rekke ekstra symptomer, inkludert en visuell aura, kvalme, diaré, lysfølsomhet, følsomhet for lyd, humørsvingninger, tap av appetitt og andre. Muskel tetthet, spesielt i nakke og skuldre, følger ofte spenningshodepine.

6. Spor frekvensen av hodepine. Det er viktig å kjenne den igjen hvis en hodepine er kronisk eller akutt. Hvis du har samme type hodepine mer enn tre ganger per måned, som vanligvis vil kvalifisere som en kronisk-type hodepine.

evaluere risikofaktorer. Migrene er påvirket av familiens historie, stress, kosthold, medisiner og andre faktorer. Spenningshodepine er også påvirket av familiens historie, men de er stort sett forårsaket av følelsesmessig stress.

gjenkjenne potensielle triggere. Holde logger av hva du gjorde og spiste før å få en hodepine kan bidra til å diagnostisere hvilken type hodepine du har, og hjelpe deg å hindre andre fra å utvikle. For eksempel kan alkohol og sigaretter utløse en klynge hodepine.

Hint

  • Hvis du opplever kronisk hodepine, få sjekket ut av en lege for å få en riktig diagnose. Forskjellige typer hodepine behandles på forskjellige måter. Migrene er ofte behandlet med medikamentell behandling, mens spenning hodepine er vanligvis behandles med livsstilsendringer. Sinus hodepine ofte krever antibiotika for behandling.